Nova serija “Državni službenik” - Priča o silama iz sjenke koje nam određuju živote

Danko Kuzmanović
Nova serija “Državni službenik” - Priča o silama iz sjenke koje nam određuju živote

Banjaluka - Nakon velikog uspjeha serije “Ubice mog oca”, od istih autora stiže novo ostvarenje, krimi-drama “Državni službenik”.

Snimanje je počelo 5. decembra i još traje, a emitovanje serije je najavljeno na proljeće.

Producent serije je Predrag - Gaga Antonijević, autor hit kriminalističke serije “Ubice mog oca” i filma “Zaspanka za vojnike”. Seriju je napisao Dimitrije Vojnov, dramaturg i filmski kritičar, a režija je povjerena Ivanu Živkoviću i Miroslavu Lekiću.

Miroslav Lekić je još ranije otkrio glumačku postavu ove serije, rekavši da su u prvom planu mlađi glumci.

- Snimanje je počelo 5. decembra, a već smo snimili trećinu od ukupno 11 epizoda. Ova serija okupila je ekipu mladih glumaca poput Ljube Bulajića, Marte Bjelice, Nine Nešković, Sonje Kolačarić, ali i iskusnih poput Žarka Lauševića, Nebojše Dugalića, Raše Vujovića, Nenada Jezdića i drugih. Glavne uloge tumače Milan Marić i Vaja Dujović. Igraju i glumci iz Hrvatske poput Gorana Grgića, ali i naš glumac koji živi i radi u Rusiji, Petar Zekavica. Tu je i naš glumac koji živi i radi u Nemačkoj, Pero Radičić - rekao je Lekić.

Lekić nije krio oduševljenje zbog saradnje s izvanrednim umjetnicima.

- Ogromno je zadovoljstvo kada imate u kadru tako velike glumce poput njih, koji kreiraju prave glumačke minijature. Laušević je već snimio neke kadrove sa Nenadom Jezdićem i Vajom Dujović - kazao je reditelj.

U ovoj krimi-drami, kako je rekao Lekić, do sada su snimljene samo dvije akcione scene, mada će, kao i u “Ubicama mog oca”, biti dosta vatrenih obračuna i pucnjave.

Jedna od uloga koja će, pored Žarka Lauševića, na neki način nositi radnju serije povjerena je Nebojši Dugaliću.

Dugalić je kazao da je u seriji riječ o silama koje nam određuju život, a koje nisu vidljive za javnost.

- Reč je o jednoj novoj kriminalističkoj seriji i raznim prepletima raznih sila, interesa, kriminala, države, i svega onoga što se prelama u pozadini naših života, a što nam određuje živote. To su obično stvari nevidljive za javnost. Ono što je vidljivo, to su samo daleki odrazi jedne stvarnosti koja se događa u senci sve vreme. Ova serija pokušava da prati logiku tih zapleta i zamršenosti, čiji smo, svi zajedno, taoci. Biće tu, naravno, paralelno praćenje pojedinačnih sudbina, njihovih intimnih života, dakle šta se događa na ličnom, a šta na profesionalnom planu i kako se ti životi sudaraju sa putevima kojima su izabrali da idu - naveo je Dugalić.

Dugalić je zadovoljan tokom kojim serija ide, kao i njenim izgledom.

- Biće dosta zanimljivosti. Jako je lepa saradnja. Za sada to jako lepo izgleda i vizuelno i rediteljski. Rediteljski je to baš onako suptilno promišljanje. Mislim da će serija nastaviti trend dobrog iskoraka u smislu ozbiljnosti produkcije i pristupa serijskom programu. Mislim da se sve više približavamo svetskim standardima. Dugo to nije bio slučaj, ali sada se nekako stvar pokrenula. Svakom novom serijom kao da se pomalo pomeraju neke granice i zadaju nove mere - objasnio je glumac.

Dugalić i Laušević

Nebojša Dugalić je otkrio da saradnja sa Lauševićem uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo.

- Ovo je drugi put da snimamo zajedno. Imali smo jednu scenu u “Senkama nad Balkanom”, i ovde imamo samo jednu scenu. Kratke su bile obe. Pojavili smo se zajedno i u “Korenima”, mada ne u istoj sceni. S njim je milina raditi, i veliko zadovoljstvo. Prosto kada se glumac pojavi u kadru i donese čitav jedan svet sa kojim se možete poigravati lepo kao dva dobra igrača, onda to prosto bude uživanje - zaključio je Dugalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana