“Netfliks” otkazao “Džesiku Džouns” i “Panišera”

Glas Srpske
“Netfliks” otkazao “Džesiku Džouns” i “Panišera”

Kao što je bilo i očekivano “Netfliks” i “Marvel” su službeno odlučili da će otkazati obje preostale zajedničke serije, koje je voljela i obožavala mnogobrojna publika širom svijeta - “Panišer” i “Džesika Džouns”. “Panišer” je nedavno imao drugu sezonu, dok će se treća sezona “Džesike Džouns” pojaviti nešto kasnije ove godine na “Netfliksu”.

- Odlučili smo da nadolazeća treća sezona “Džesike Džouns” bude njena posljednja sezona. Zahvalni smo Melisi Rosenberg, glumici Kristen Rajter i čitavoj ekipi za nevjerovatne sezone ove serije. Zahvalni smo “Marvelu” za pet godina saradnje i fanovima koju su pratili seriju od samog početka - navedeno je u saopštenju “Netfliksa”.

Ove dvije serije su se tako pridružile ranije otkazanom “Derdevilu”, “Ajron Fistu” i “Luku Kejdžu”. “Derdevil” je otkazan u novembru prošle godine, nakon tri sezone, “Ajron Fist” i “Luk Kejdž” u oktobru nakon dvije sezone.

- U ime “Marvel” televizije nismo mogli biti ponosniji na svoju publiku. Partner naše mreže je odlučio da neće pričati priče o ovim izuzetnim likovima, ali znate da je “Marvel” bolji od toga. Kao što je otac Meta Murdoka jednom rekao: “Veličina čovjeka nije u tome kako podnese pad, nego u načinu na koji se ponovo uzdigne” - naveo je Džef Loeb, u ime “Marvela”.

Platforma “Hulu” je najavila da bi vrlo rado vratila sve navedene serije na svom servisu, ali to se, vjerovatno neće dogoditi. “Netfliks” je od 2013. godine emitovao sveukupno dvanaest sezona “Marvelovih” serija. Ko je tačno kriv za ovaj masakr s otkazivanjem serija možda nikad neće biti potpuno razjašnjeno, ali čini se da je “Dizni” u sve upleo svoje prste, jer nisu htjeli da imaju svoje “nekretnine” na konkurentskom servisu za emitovanje. “Dizni plus” dolazi kasnije ove godine i biće dostupan, bar na početku, samo na području Sjeverne Amerike. Svi koji se nadaju da će ove serije završiti na “Dizni plus kanalu” možda bi trebalo da smanje očekivanja. Naime, u ugovoru pomenutih serija postoji klauzula koja navodi da se likovi ne smiju pojavljivati ni u kakvom igranom formatu minimalno dvije godine od otkazivanja na “Netfliksu”. Ali, uprkos svemu, šanse da se sve pomenute serije u budućnosti pojave u nekim drugačijim verzijama i na za sada nepoznatim platformama su velike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana