Најављена премијера серије Добра знамења: Крај свијета почиње у мају

Миланка Митрић
Најављена премијера серије Добра знамења: Крај свијета почиње у мају

Бањалука - Дан је био лијеп. Сви дани су били лијепи. Било их је већ седам до сада, а киша још није била измишљена. Облаци који су се помаљали источно од Едена најављивали су да је прва олуја на помолу и да ће бити страшна.

Овим ријечима почиње књига Нила Гејмена и Терија Прачета "Добра знамења" , која је написана 1990. године. Након скоро 29 година обожаваоци овог дјела широм свијета имаће прилику да погледају екранизацију "Добрих знамења", серију која ће у цијелости бити приказана 31. маја ове године, на платформи "Амазон".

- Роман "Добра знамења" често је урнебесан, обилује духовитим фуснотама и необичним ликовима. Исто тако је и топао, интелигентан, узбудљив и не мањка му Тибећана, ванземаљаца, Американаца, Атлантиђана и осталих ретких и необичних створења судњег дана. Ако нам је крај близу, Прачет и Гејмен ће нас одвести тамо на велика врата - наведено је својевремено о књизи у магазину "Локус".

Мрачна комедија, која говори о рођењу сина Сотоне и о крају свијета, састојаће се из шест епизода и пратиће неколико паралелних прича, преко његовог рођења, до међусобних сукоба између четири јахача апокалипсе.

Главни ликови књиге, али и серије су анђео Азирифал и демон Краули, који су навикли на раскош живота у рајским предјелима. Заједничким снагама одлуче да припазе на антихриста који има овоземаљско име Адам Јанг.

Кроз разне испреплетене приче, главни циљ им је да зауставе долазак посљедњег дана и спријече апокалипсу. Осовина радње је њихово путовање, на којем ће покушати да спасу свијет од доласка антихриста, који ће изазвати рат између раја и пакла.

Лик анђела Азирифала играће глумац Мајкл Шин, док ће демона Краулија глумити Дејвид Тенант. Недавно је потврђено и то да ће Сотону у серији глумити Бенедикт Камбербач, односно, глумац ће посуђивати глас анимираној верзији приказаној у серији.

Улоге у серији поред Тенанта и Шина и Камбербача тумаче Џон Хем, а глуме још Илан Галкоф, Џоси Лоренс, Сем Тејлор Бак, Сајмон Мерелс и многи други.

Џон Хем ће играти арханђела Габријела, вођу на небесима (по узору на књишку верзију, у којој је вођа небеса био Метатрон), а Џоси Лоренс ће глумити вјештицу Агнес Натер из 17. вијека, која је догађаје предвидјела у својој књизи "Лијепа и тачна пророчанства вјештице Агнес Натер".

За режију је задужен Дејвид Мекинон, а музика која ће пратити серију дјело је Дејвида Арнолда.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана