“Месо” на фестивалу у Монтреалу

Агенције
“Месо” на фестивалу у Монтреалу

Бањалука - Након што је серија “Месо” постигла регионални успјех, сјајне вијести стигле су из Канаде, са Свјетског филмског фестивала у Монтреалу. Филм “Месо” је ушао у главну такмичарску селекцију свјетског такмичења и такмичиће се са другим филмовима на овогодишњем издању фестивала, који ће бити одржан од 23. августа до 3. септембра.

- Ово је већ сада највећи успјех једног локалног бањалучког пројекта, и то је нешто на шта можемо бити поносни. Водимо се тиме да је важно учествовати, али смо свјесни квалитета који носи “Месо” и безвременске поруке која је разумљива на свим језицима. Радујемо се одласку у Монтреал и прилици да упознамо престижна имена из свијета филма. За “Месо” ће ово бити и свјетска премијера - рекла је Брана Јанковић, продуценткиња филма и серије “Месо”.

Филм “Месо” сублимација је девет епизода серије, за коју сценарио потписује Никола Пејаковић Коља, а режију Саша Хајдуковић, док извршну продукцију потписује “Босонога продукција”. И филм, баш као и серија, жестока је, савремена и храбра драмска прича, која без длаке на језику говори о транзиционом периоду у малој средини.

Главне улоге тумаче Игор Ђорђевић и Никола Пејаковић, а поред њих играју и Бранко Јанковић, Вук Костић, Марија Пикић, Факета Салихбеговић-Авдагић, Николина Јелисавац, Љубиша Савановић, Томислав Трифуновић, Стојан Матавуљ и други.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана