Колеге и пријатењи се уз тактове Звонка Богдана опростили од Иве Грегуревића

Агенције
Колеге и пријатењи се уз тактове Звонка Богдана опростили од Иве Грегуревића

Велики глумац сахрањен је на загребачком гробљу Мирогоју, а тамбураши су том приликом свирали његову омиљену пjесму Звонка Богдана.

Вијест о смрти Иве Грегуревића 2. јануара потресла је Хрватску и читав регион. Велики глумац сахрањен је на загребачком гробљу Мирогоју, а тамбураши су том приликом свирали његову омиљену пјесму “Милов'о сам гараве и плаве” Звонка Богдана.

Сахрани су присуствовале многобројне познате личности, међу којима су били и Перица Мартиновић, Божидар Алић, Драган Деспот, Мирослав Шкоро и Ања Шоваговић-Деспот.

“Био си номадска душа попут Ђуке Беговића. Надали смо се да је овај одлазак само још једна твоја представа. Живот си театрализовао, а театар живио. Био си велики као и твој узор Фабијан Шоваговић. Остао си дијете из Махале и никада се ниси престао играти. Драги Иво, волим те. Волим твоје Орашје, и наставићемо тамо гдје си и ти стао у твом и нашем Орашју. Остварио си фасцинантан земаљски траг и остао уписан у меморију хрватске културе”, дрхтавим је гласом говорила Мартиновић.

Грегуревићева дугогодишња бивша партнерка, глумица Дубравка Остојић скривала је тугу иза великих наочара за сунце.

Према главној мртвачници на Мирогоју створио се дуг ред. Бројни Грегуревићеви пријатељи и колеге су пристизали, међу њима Миа Беговић, Ведран Мликота, Давор Бернардић, Игор Мешин, Лука Видовић, Ана Бегић Тахири, Ксенија Пајић, Горан Навојец, Марија Шкаричић... Њима се придружио и градоначелник Милан Бандић.

Глумац Ведран Мликота потресним говором се опростио од колеге.

“Пољем равним пустит' ћемо вранце, нека лете бијесно непрестанце, еј нека лете, ма никад не стали, од умора макар попадали”, цитирао је стихове Најбољих хрватских тамбураша и додао: “Збогом драги, Иво. Чаруга путује...”

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана