“Догман” отворио седмицу филмова са ФЕСТ-а

Данко Кузмановић
“Догман” отворио седмицу филмова са ФЕСТ-а

Бањалука - Након успјешног приказивања запажених остварења на Међународном филмском фестивалу ФЕСТ у Београду, током наредне седмице неколико филмова с фестивала биће приказано у “Синеплексу Палас”.

Седмица филмова са ФЕСТ-а у “Синеплексу Палас” почела је приказивањем филма “Догман” редитеља Матеа Гаронеа. Главни лик је Марчело, власник салона за уљепшавање паса, чији једноставан живот је концентрисан око посла и кћерке Алиде. Иако је безазлен, Марчелу нису стране мање криминалне радње попут препродавања кокаина. Ситуација се закомпликује када му локални силеџија и антагониста филма Симон не плати за преузети кокаин.

Други филм на реду је “Хладни рат” Павела Павликовског, који је одмах привукао пажњу чињеницом да је сниман у црно-бијелој техници, чиме се жели пренијети мањак перспективе у животима два главна лика, Виктора којег тумачи Томаш Кот и Зуле, коју глуми Јоана Кулиг.

Филм “Тврђава” можете погледати вечерас од 21.30 часова и сутра од 19 часова, а ријеч је о руском историјском спектаклу редитеља Игора Заитсева, снимљеном према мотивима романа Алексеја Иванова. Филм прати причу младог официра Ивана Демарина, који за вријеме владавине Петра Великог добија задатак да оде у удаљену Тоболску тврђаву у Сибиру. “Црног анђела”, филм Луиса Ортеге, можете погледати сутра од 21.30 часова и прекосутра од 19 часова. “Црни анђео” је аргентинско-шпанска криминалистичка драма која прати причу физички веома привлачног серијског убице, који је познат као затвореник који је до сада најдуже у аргентинском затвору. “Хотел Мумбај” је крими-драма Ентонија Мараса, рађена према сценарију који је радио заједно са Џоном Колијем, заснована на стварној причи о терористичком нападу који се десио у хотелу “Таџ Махал палас” 2008. године. Филм можете погледати у “Синеплексу Палас” 17. марта у 21.30 час и 18. марта од 19 часова. “Цијели свијет је твој”, чију режију потписује Ромаин Гаврас, прати причу ситног лопова Франсое, који сањари о другачијом, њему недостижном животу. Сценарио за филм потписује Ромаин Гаврас, а продукцију Мурад Белкедар и Николас Лермит. Филм можете погледати 19. марта од 19 часова и 21. марта од 21.30 часова. Историјску драмску комедију “Едмон”, чију режију потписује Алексис Мичалик, чија је радња смјештена у Париз 19. вијека, а прати причу о писцу најпознатије приче о Сирану де Бержераку, можете погледати 20. марта у 19 часова. Претпосљедњи филм на репертоару је “Ратнице сунца”. Ријеч је о ратној драми редитељке Еве Усон, чија је радња смјештена на Блиском истоку. Филм можете погледати 19. марта у 21.30 часова. Посљедњи филм из избора са ФЕСТ-а је “Оптужена”, аргентински трилер редитеља Гонзала Тобала, а прати причу о Долорес, безбрижној студенткињи чија безбрижност траје све до тренутка када њена најбоља пријатељица бива брутално убијена. Филм можете погледати 20. марта у 21.30 часова.

Седмица приказивања филмова се завршава у сриједу.

Краљ Петар Први

Дугоочекивани филм “Краљ Петар Први” у режији Петра Ристовског, са Лазаром Ристовским у насловној улози, премијерно је приказан још у децембру на неколико локација у Београду, а од синоћ је на редовном репертоару “Синеплекса Палас”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана