Биковић и Руси граде филмски студио у Београду

Срна
Биковић и Руси граде филмски студио у Београду

Београд - У Београду би идуће године требало да почне изградња студија за обраду графике који ће бити дио великог кластера, заједно са студијом у Москви и Калињинграду, јавио је “Спутњик”.

Ријеч је о руско-српском пројекту, а први корак у том правцу је већ направљен на маргинама Међународног економског форума у Санкт Петербургу потписивањем Меморандума о намјери.

Документ је у име Владе Србије потписао министар рударства и енергетике Александар Антић, а међу потписницима су директор Руског извозног центра Андреј Слепњев, генерални продуцент руске компаније “Киноденс” Виктор Денисјук и глумац и сувласник продуцентске куће “Архангел студио” Милош Биковић.

Биковић је навео да ће нови студио за обраду графике у Београду бити дио великог система - кластера.

“Студио за обраду графике у Москви већ постоји. Један такав студио се гради у Калињиградској области и један ће се градити у Београду”, рекао је Биковић.

Српски глумац је у Санкт Петербургу, првог дана Економског форума, у име своје продуцентске куће “Архангел студио” потписао и договор о сарадњи са компанијом “Киноденс”.

“Потписан је споразум о сарадњи у области кинематографије, који предвиђа да се заједничким силама изађе на међународно тржиште са пројектима, филмовима, а можда чак и серијама”, навео је Биковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана