Вуковић злочин починио са светим Николом пред очима

Небојша Томашевић
Вуковић злочин починио са светим Николом пред очима

Бањалука - Послије увреда пао ми је мрак на очи. Приказала ми се слика светог Николе, па сам замахнуо и ударио лопатом рођака Раду Вуковића (75).

То је у бањалучком Окружном суду изјавио оптужени за убиство Ненад Вуковић (62) из Рекавица код Бањалуке.

Он је признао да је починио злочин и испричао своју верзију злочина.

- Када смо се срели на путу Раде ми је рекао: “Гдје ћеш ти, дрољо и Турчине”. Све ми се било помутило. Нисам знао за себе. Тек након пет минута након што сам га ударио, освијестио сам се. Тада сам видио шта сам урадио и да рођак лежи мртав. Узео сам  држалицу и лопату и однио у своју шупу. Нисам то учинио да бих прикрио злочин већ, да то не виде дјеца која су туда пролазила - казао је Вуковић и додао да се каје за оно што је учинио.

Истакао је да му никада није падало на памет да такво нешто уради, иако га је рођак Раде често провоцирао и са њим се увијек свађао.

- Не знам шта ми је било, да ми није жао дјеце, објесио бих се због овога. Ово нећу преживјети  - казао је оптужени и појаснио да је цијелог живота био у сукобу са  жртвом.

Вјештак одбране оптуженог, психијатар Сенка Гаковић-Јовановић казала је да је Ненад у вријеме почињења кривичног дјела био у стању смањене урачуњивости, али не битно.

- Он не болује од душевне болести и код њега нисам уочила  привремену душевну поремећеност. Ријеч је о особи која лако запада у стање афекта и препоручујем амбулантно лијечење - рекла је вјештак Сенка Гаковић-Јовановић.

Тужилаштво и одбрана у суду су након испитивања оптуженог и вјештака истакли да су завршили доказни поступак.

Бањалучко Окружно тужилаштво Ненада Вуковића терети да је злочин  починио 26. октобра 2018. године између шест и седам часова. Наводи се да је сусрео рођака Раду на ливади иза кућа. У оптужници стоји да су се они раније посвађали због сјече шуме, а када су се срели, опет је избио сукоб. Том приликом, Ненад је насрнуо лопатом на рођака и толико га крвнички ударао да ју је поломио на више дијелова. Ненад је након злочина покупио дијелове лопате и сакрио.

Повреде

Вјештак специјалиста судске медицине Милан Срдић раније је утврдио да је убијени Раде Вуковић ударен најмање четири пута по глави и да је од тих удараца преминуо у року од пет до десет минута. Према налазу овог вјештака, жртва није имала повреда које указују на то да се он бранио од нападача.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана