Туча у “Подруму” их одвела на 14 година иза решетака

Туча у “Подруму” их одвела на 14 година иза решетака 22.05.2018 12:43 | Небојша Томашевић

Сарајево - Пет актера туче и ватреног обрачуна у сарајевском клубу “Подрум”, у којем су рањени Елведин Шкријељ и Драшко Ербез, осуђени су у сарајевском Кантоналном суду на 14 година и три мјесеца затвора.

Ален Бодуловић из Сарајева добио је јединствену казну од девет година робије, док је његов суграђанин Един Смајић добио двије године и три мјесеца. На по годину затвора осуђени су Сарајлије Ален Бистривода, Елвир Јаворац и Енис Козић. Бодуловић је осуђен за покушај убиства Шкријеља, те за насилничко понашање, изазивање опште опасности и недозвољено држање оружја. Смајић, Бистривода и Јаворац осуђени су за насилништво, односно учешће у тучи. Њима су казне изречене у поновљеном поступку јер је Врховни суд ФБиХ укинуо ранију пресуду и случај вратио на ново суђење. Најновијом пресудом петорци су изречене исте казне на које су били осуђени у првостепеном поступку. Свима је пресудом урачунато вријеме које су провели у притвору, док је Бодуловићу та мјера продужена. Пресуду је изрекло вијеће сарајевског Кантоналног суда, којим је предсједавала Индира Јахић.

Према пресуди, Бодуловић, Смајић, Бистривода, Јаворац и Козић 21. марта 2015. године потукли су се са Шкријељом и Јасмином Гусињцем у клубу “Подрум”. Током туче Бодуловић је извадио пиштољ и њиме прво у главу ударио Гусињца, а затим пуцао и погодио Драшка Ербеза, који је тада задобио лакше повреде. Након тога, Бодуловић је поново пуцао и погодио Шкријеља у груди и стомак, те му нанио тешке повреде опасне по живот. Снимак туче у сарајевском клубу “Подрум” снимиле су камере видео-надзора и ти снимци су током суђења изведени као докази. Образлажући пресуду, судија Јахић је навела да је вијеће приликом одмјеравања казни узело у обзир олакшавајуће и отежавајуће околности за све актере. Тако је, казала је она, као отежавајућу чињеницу за Бодуловића суд цијенио да је починио четири кривична дјела док је био на условном допусту.


 © Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица