Свједок рекао Страживуку “мртав си”

Небојша Томашевић
Свједок рекао Страживуку “мртав си”

Бањалука - “Мртав си”, полугласно је на излазу из суднице бањалучког Окружног суда казао свједок Милан Рељић оптуженом Синиши Страживуку (49), који је ове пријетње пренио адвокатима, али није их пријавио судском вијећу.

Претходно  је Страживук током испитивања Рељића оптужио да је учествовао у плаћеним убиствима у Загребу и Бањалуци.

Рељић је свједочио на позив одбране већине оптужених у предмету “Трезор”, које терете за организовани криминал и више разбојништва у којима су украли близу два милиона марака. Осим Страживука, оптужени су Јовица Караћ (42), Милош Мрђан (42), Томислав Кнежевић (42), Жељко Павловић (40), као и Ђорђе Ћулум (37) и Аљоша Галић (29), који се налазе на издржавању изречених затворских казни због других кривичних дјела. Рељић је учествовао у пљачкама са њима, али је пристао да свједочи у замјену за имунитет. Током испитивања Страживук је питао Рељића да ли је 2010. године код њега долазио на славу и да ли је то година када је убио Рушка Пајића. Судско вијеће је забранило ово питање.

Бранилац Кнежевића, адвокат Јасминка Јовишевић, изјавила је да Рељић није добио писану одлуку о имунитету за кривична дјела за која је оптужена ова седморка, а у којима је учествовао и он. Питала је Рељића да ли је био организатор злочиначког удружења, а он је рекао да није. Истакао је да је за свако кривично дјело био неко главни, па је тако пљачку Комерцијалне банке организовао Ђорђе Ћулум.

- Ћулум је одустао од те пљачке три дана прије него што је реализована. То смо раније договарали и за то је знао и Томислав Кнежевић. У пљачки сам учествовао, као и Аљоша Галић - рекао је, између осталог, свједок Рељић.

Његовом свједочењу приговорили су адвокати одбране јер сматрају да он не говори истину. У овом случају требало би још да свједочи и Рељићева бивша супруга Оксана Рељић, која је већ неко вријеме недоступна.

- Она буде у Москви, али ће ових дана долазити у Србац јер нам се удаје кћерка и биће на свадби - рекао је Милан Рељић.

Након овога судско вијеће је одлучило да наредно рочиште закаже за 18. октобар како би се обезбиједило да Оксана дође на суђење јер ће долазити у Републику Српску.++++

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана