Свједоци тврде да је Стојчиновић одлукама повећавао ефикасност

Свједоци тврде да је Стојчиновић одлукама повећавао ефикасност 08.10.2018 12:51 | Н. Т.

Бањалука - Одлуке које је доносио бивши замјеник правобраниоца РС Мирко Стојчиновић побољшале су начин и ефикасност у раду, казала је у бањалучком Окружном суду радница Правобранилаштва Наташа Пантић, која је била свједок одбране Стојчиновићу који је оптужен за злоупотребу положаја.

У овом случају суди се и Стојчиновићевом некадашњем помоћнику Бориславу Јеличићу. Овај двојац Републичко тужилаштво терети да су разним злоупотребама оштетили град Бањалуку за више од 20 милиона КМ.

- У Правобранилаштву радим 16 година, а за вријеме Стојчиновића радила сам у канцеларији за пријем поште. У то доба он је доносио дневне наредбе које су доносиле  побољшање ефикасности ажурирања предмета - појаснила је Пантићева.

О раду Стојчиновића свједочили су и начелник општине Челинац Момчило Зељковић и бивша предсједница Скупштине општине Лакташи Снежана Радетић. Обоје су истакли да су с њим имали веома добру и коректну сарадњу, те да он никада на њих није вршио никакав притисак.

Републички тужилац Горан Гламочанин истакао је да су поменути свједоци ирелевантни за предмет оптужења у овом случају.

Стојчиновић је оптужен да је злоупотребама предузећима “Наш дом” и “Грађа” омогућио да на себе укњиже некретнине и парцеле, чиме је Бањалука оштећена за више од 7,5 милиона КМ. Јеличића терете да се заједно са Стојчиновићем у предмету “Пољопривредна школа” одрекао тужбе и закључио судско поравнање, не обавјештавајући о томе град Бањалуку. На овај начин причињена је штета од 16,3 милиона КМ. Земљиште је продато компанији “Бинго”, коју је град тужио, као и Пољопривредну школу. “Бинго” је узвратио контратужбом и захтијевао од града одштету. Стојчиновић је без знања града прихватио одлуку о судском поравнању.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица