Смртоносни ударац песницом у главу

Небојша Томашевић
Смртоносни ударац песницом у главу

Приједор - Немања Крагуљ (23) из Приједора осуђен је у приједорском Окружном суду на три и по године затвора јер је на смрт претукао Исмета Бешића (36) испред једног кафића у приједорском насељу Стари град.

Пресуду је изрекло вијеће којем је предсједавала судија Недељка Ерор, а Крагуљ је осуђен због наношења тешке тјелесне повреде са смртним исходом.

Суд је одлучио да ће у изречену казну Крагуљу бити урачунато вријеме које је провео у притвору од 24. августа до 24. октобра прошле године.

Према пресуди, Крагуљ је Бешића усмртио ударцем песницом у главу 24. августа лани испред угоститељског објекта гдје је радио као радник обезбјеђења. Претходно је Крагуљ жртву избацио из локала јер је био пијан и узнемиравао госте. Након неког времена Бешић је поново покушао да уђе у локал, али је тада дошло до нагуравања и Крагуљ га је ударио песницом у главу. Бешић је усљед ударца пао и главом ударио о асфалт, при чему је задобио тешке повреде главе. Том приликом сломљене су му лобањске кости, након чега је почео да крвари на уши и уста. Он је у бесвјесном стању хитно превезен у приједорску болницу, а потом у Универзитетски клинички центар Републике Српске у Бањалуци.

Без обзира на то што му је правовремено указана хитна медицинска помоћ, Бешић је преминуо у болници усљед посљедица повређивања.

Крагуљ је пресудом обавезан и да плати трошкове кривичног поступка у износу од 1.105 марака, те судски паушал од 150 КМ. Бешићеви родитељи су са имовинско-правним захтјевом упућени на парнични поступак. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана