Razbojnicima ukupno devet godina robije

N. T.
Razbojnicima ukupno devet godina robije

Banjaluka - Milan Malić (26) i Ratomir Vožni (39) iz Banjaluke pravosnažno su osuđeni u Vrhovnom sudu Republike Srpske na ukupno devet godina zatvora jer su pretukli i opljačkali Aleksandra K. i njegovog brata Njegoša K, kojeg su uboli neutvrđenim predmetom u grudi.

Vožniju je smanjena kazna sa prethodno izrečenih četiri na tri godine zatvora, dok je Maliću potvrđena prvostepena presuda od šest godina zatvora. U Vrhovnom sudu RS su kazali da je vijeće odbilo kao neosnovanu žalbu branioca Malića, dok je djelimično uvažena žalba Vožnija.

- Sud je u vezi sa žalbom optuženog Ratomira Vožnija preinačio presudu Okružnog suda u Banjaluci od 4. aprila 2018. godine i to samo u odluci o kazni. U preostalom dijelu prvostepena presuda nije mijenjana - potvrđeno nam je u Vrhovnom sudu RS.

Prema presudi, nasilnici su Aleksandra K. napali 24. juna 2014. u banjalučkoj ulici Miše Stupara u namjeri da od njega otmu torbicu. U napadu su učestvovali i Dženan Juzbašić, koji je u međuvremenu preminuo i Jovan Gavrić, protiv kojeg je još ranije razdvojen postupak. Toga dana Aleksandru je prvi prišao Gavrić i zatražio da mu da novac, a kada je on to odbio, udario ga je pesnicom u glavu. Tada se u tuču uključio i Malić i udario Aleksandra, koji je ipak uspio da pozove brata Njegoša da mu pomogne da se odbrani. Čim je Njegoš stigao, Gavrić ga je udario u glavu, a zatim su se u batinanje uključili Juzbašić i Malić. Tokom tuče neko od napadača je Njegoša nekim oštrim predmetom ubo u grudi, nakon čega su razbojnici oteli torbicu od Aleksandra sa 100 KM, dokumentima i ključevima od “mercedesa”.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana