Predati dokazi protiv bivših pravobranilaca

Nebojša Tomašević
Predati dokazi protiv bivših pravobranilaca

Banjaluka - Republički tužilac Goran Glamočanin predao je banjalučkom Okružnom sudu dokumenta kojima, kako je naveo, dokazuje da se optuženi bivši zamjenik pravobranioca RS u Banjaluci Mirko Stojčinović i nekadašnji pomoćnik pravobranioca RS Borislav Jeličić nisu žalili na odluke da parcele grada Banjaluka pređu u ruke privatnika.

Naime, u predmetu “Građa” žalbu sudu je ranije podnio bivši  Stojčinovićev pomoćnik Aleksandar Grahovac, ali bez potpisa Stojčinovića. Glamočanin je rekao da je time Stojčinović pokazao da ne želi da zaštiti imovinu grada.

Osim ovog i drugih materijalnih dokaza, tužilaštvo je predočilo i više dopisa i žalbi kabineta gradonačelnika Banjaluke, kao i odluke optuženih da se u predmetu “Poljoprivredna škola” odreknu tužbe i zaključe sudsko poravnanje, ne obavještavajući o tome grad.

Takođe, tužilaštvo je sudu predalo i dokaze iz kojih se, kako je rekao Glamočanin, vidi da su se optuženi odrekli žalbe na presudu Osnovnog suda kojom je Banjaluka oštećena u slučaju “Poljoprivredna škola”.

Advokati optuženih Zoran Tanasić i Milan Petković prigovorili su dokazima i istakli da se ne slažu sa tužilačkim objašnjenjima dokumenata.

Stojčinovića optužnica tereti da je zloupotrebama preduzećima “Naš dom” i “Građa” omogućio da na sebe uknjiže nekretnine i parcele, čime je grad Banjaluka oštećen za više od 7,5 miliona KM. Jeličić je optužen da se zajedno sa Stojčinovićem u predmetu “Poljoprivredna škola” odrekao tužbe i zaključio sudsko poravnanje, čime je grad oštećen za oko 16,3 miliona KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana