Ppritvoru policajac koji je ubio sina

avaz.ba
Ppritvoru policajac koji je ubio sina

Sarajevo - Mujaga Ivazović (63), penzionisani policajac koji je 29. aprila u sarajevskom naselju Saraj-Polje ubio sina Semira (37), nakon hospitalizacije u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog infarkta, kako saznaje “Avaz”, prebačen je u pritvorsku jedinicu KPZ-a “Miljacka”.

Tokom saslušanja Ivazoviću je pozlilo, zbog čega je morala intervenisati ekipa Hitne pomoći, koja ga je hitno prevezla u bolnicu. Ljekari su konstatovali da je doživio srčani udar te je ročište za razmatranje prijedloga održano upravo u bolnici. 

Zločin se dogodio kobnog ponedjeljka oko 20.30 sati u ulici Hasana Sućeske na broju 7, u stanu na četvrtom spratu, u kojem su Ivazovići živjeli sami.

Ranije je Mujaga Ivazović tokom saslušanja u policiji ispričao istražiteljima da je bio žrtva porodičnog nasilja. Rekao je da je dugo vremena strahovao od svog sina.

Droga u stanu

Ispričao je kako ga je jedne prilike pretukao i slomio mu rebra, zbog čega ga je Mujaga prijavio. Ali, kasnije je povukao tu prijavu. Takođe, policajac je kazao da je u stanu nalazio tragove droge, zbog čega se često sukobljavao sa sinom. Kobnog dana Mujaga je rekao da ga je Semir napao nožem i poručio mu da će ga ubiti. Semir mu je tražio novac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana