Потврђена оптужница против Мандића и Самарџића: Крили 14 кг марихуане

nezavisne.com
Потврђена оптужница против Мандића и Самарџића: Крили 14 кг марихуане

Бањалука - Окружни суд у Бањалуци потврдио је оптужницу која Милосава Самарџића (43) из Источне Илиџе и Зорана Мандића (31) из Лукавице терети да су у пасату крили око 14 килограма марихуане.

У оптужници, коју је подигло бањалучко Окружно јавно тужилаштво, наводи се да су дрогу превозили 21. фебруара, у возилу које је користио овај двојац.

Марихуана, која је пронађена у Лакташима, била је упакована у 14 пакета, али није познато од кога су је набавили.

Заплијењена је након што је уочена током претреса пасата, и то у посебно припремљеној скривеној прегради која је направљена иза наслона задње путничке клупе.

Марихуана је, како пише у оптужници, била намијењена за продају препродавцима и корисницима на подручју Бањалуке и околних општина.

Дрога је, на путу ка највећем граду РС, пресретнута у Лакташима, а тада су полицијски извори потврдили да се сумња да је стигла из Херцеговине.

"Полиција је тај пут пресјекла, те потом претресла возило и на скривеном мјесту пронашла већу количину дроге. Потом се приступило вагању и узимању осталих предмета, с циљем доказивања овог кривичног дјела", рекли су раније полицијски извори.

Акцију кодног назива "Академик" је, подсјетимо се, извела Управа за организовани и тешки криминалитет МУП-а РС, у сарадњи са Државном агенцијом за истраге и заштиту и Обавјештајно-безбједносном агенцијом (ОБА) БиХ.

Како је раније објављено, у склопу ње је претресено и више локација у Источном Сарајеву и Требињу, гдје је пронађена и заплијењена пушка М-48 са 369 метака, те више мобилних телефона.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана