Послије “цјенкања”,завршне ријечи Радуловићи и Стијаку у септембру

Н. Т.
Послије “цјенкања”,завршне ријечи Радуловићи и Стијаку у септембру

Бањалука - Бурна расправа због заказивања термина завршних ријечи обиљежила је суђење бившим полицијским инспекторима Срђану Радуловићу (34) и Огњену Стијаку (34), оптуженим за шверц наркотика.

Радуловић је током суђења више пута прекидао говор судије,  због чега је накратко удаљен из суднице. Полемика је почела када је адвокат првооптуженог Милан Романић рекао да му треба 30 дана за припрему завршних ријечи. Додатно вријеме тражио је и адвокат Стијака Милан Романић, па је вијеће изношење завршних помјерило за 28. јун. Међутим, термин није одговарао оптуженима, али ни адвокату Бркићу јер има рочиште у Суду БиХ.

- Нисмо на пијаци, суд има обавезе и ауторитет који морамо чувати. Имали смо максимално разумијевање. До 28. јуна имате времена - рекла је члан судског вијећа Марија Аничић-Згоњанин.

Међутим, послије краће расправе вијеће је поново попустило и изношење завршних ријечи одгођено је за септембар. Радуловића и Стијака Врховни суд РС био је осудио на 16 и по година робије због организованог шверца дроге у периоду од 2011. до октобра 2013. године. Пресуду је укинуо Уставни суд БиХ и предмет је враћен на ново одлучивање.

Н. Т.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана