Пљачкао продавнице пријетећи трговцима да ће их заклати

Небојша Томашевић
Пљачкао продавнице пријетећи трговцима да ће их заклати

Бањалука - Вид Сладојевић Вицко (30) из Мркоњић Града у бањалучком Окружном суду признао је да је починио четири разбојништва током којих је пријетећи ножем из три продавнице у Бањалуци отео око 2.180 КМ.

Он је на почеку суђења казао да признаје све наводе оптужнице и да се каје за оно што је урадио. Оптужница га терети да је 2016. и 2017. године пријетећи ножем опљачкао продавнице “Валентино”, “Бокић” и два пута продавницу “Шери”. Прву пљачку починио је 9. октобра 2016, када је упао у продавницу “Шери” у бањалучкој улици Симе Матавуља и затражио допуну и цигарете. Када се радница сагнула, затражио је новац рекавши да ће је заклати и пријетећи рукама кренуо ка њој. Она је из страха пала, разбојник је отворио ладицу, узео 143 КМ и побјегао.

Само 12 дана након овог разбојништва ишао је у другу пљачку, када је на његовој мети била продавница “Бокић” у улици Василија Острошког, одакле је “покупио” 650 КМ.

Затим је 25. фебруара 2017. године опељешио продавницу “Валентино” у улици Тромеђа, гдје је радници ставио нож под грло и оборио је тражећи новац. Тада је из касе узео 1.193 КМ и побјегао. Посљедњу пљачку починио је 29. априла прошле године, када је други пут упао у продавницу “Шери”, радници пришао с леђа и држећи нож ухватио је за врат тражећи новац. Радница је тада од њега отела нож ухвативши га за оштрицу и истрчала напоље, а разбојник је из касе узео 200 КМ и побјегао.

Тужилац Жана Бојић затражила је да Сладојевић буде строже кажњен.

- Прву пљачку починио је без оружја, да би затим користио нож. Показао је упорност и безобзирност. Једна његова жртва је проживјела трауме да није могла да свједочи из страха. Олакшавајуће за њега јесте то што је признао и што је неосуђиван - рекла је Бојићева.

Сладојевићев адвокат Невенка Митровић затражила је ублажавање казне, јер је признао дјело и није осуђиван. Предсједник судског вијећа Пане Гаврић је изрицање пресуде заказао за сутра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана