Пирамида се осипа, још један свједок признао кривицу

Небојша Томашевић
Пирамида се осипа, још један свједок признао кривицу

Бањалука - Неџад Башић (36) из Санског Моста је још један од оптужених за шверц наркотика из акције "Пирамида" који је споразумно признао кривицу, па је његов процес у бањалучком Окружном суду раздвојен у односу на остале оптужене.

Раније је то учинио и Тихомир Новаковић (43) из Бањалуке, тако да је на оптуженичкој клупи сада остало 11 оптужених којима се суди заједно. Ради економичности поступак је раније одвојен против Небојше Јањића, званог Нено (45), и Огњана Кокића, званог Оњо (36), из Сарајева. Тужилаштво је њихов поступак раздвојило јер се докази и свједоци против њих не односе на остале оптужене.

Јањића и Кокића оптужница терети да су набављали и препродавали веће количине марихуане. Башићев адвокат Милица Цвијановић казала је да не може да открива која је казна предвиђена јер то суд још није прихватио.

На оптуженичким клупама, осим Башића и Новаковића, налазе се још Мухамед Халиловић, звани Пота (40), Милан Пичулин, звани Пићулин (35), Драган Максимовић Жути (39), Драган Станишић Гаги (34), Јулија Халупа (25), Милош Дулић Ћамија (37), Ведран Жоља (34) и Далибор Мачак (37) из Бањалуке, Един Бехремовић Меша (49) из Санског Моста, Зоран Шавија (60) из Високог, Бранко Миливојша (56) из Приједора. Након раздвајања поступка против Башића, у бањалучком Окружном суду настављено је суђење осталима. Већина саслушаних свједока измијенила је раније дате исказе у полицији и негирала да су од оптужених куповали дрогу. Тако је Марио Марић казао да није са Жољом и Игором Г. ишао у Сански Мост да би код Башића конзумирали хероин. Казао је да је ранија изјава у којој је то рекао од њега изнуђена у полицији. Оптужница Халиловића и остале терети да су заједно на основу договора од почетка 2017. до 10. октобра те године препродавали хероин, кокаин, марихуану, екстази и бупренофин. Зависно од количине и врсте, дрогу су продавали по цијенама од 10 до 50 марака. Сви оптужени ухапшени су у акцији "Пирамида" лани половином октобра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана