Отели трећину транспортованог новца

Н. Т.
Отели трећину транспортованог новца

Бањалука - Оптужена тројица специјалаца МУП-а Републике Српске и њихов сарадник отели су трећину превоженог новца од радника агенције “Сектор секјурити”, које су напали на аутопуту Бањалука - Градишка.

То се може закључити из изјаве свједока одбране, правника из Уникредит банке, чији је новац према оптужници и опљачкан, Милана Кајтеза.

Он је изјавио да је у коферима, које је превозио “Сектор”, било нешто мање од два милиона марака, а оптужени су отели 617.000 КМ. 

У овом случају трећи пут суди се некадашњим специјалцима Владану Малићу (35), Горану Парашу (30) и Александру Поповићу (32), те њиховом сараднику цивилу Олегу Банди (33) из Бањалуке.

Свједок Кајтез је испричао да је неколико часова након пљачке у просторијама Полицијске управе Бањалука присуствовао бројању новца који није украден. Објаснио је да је коначно одредиште новца била Загребачка банка. У наставку поновљеног суђења, на позив одбране, свједочио је и Радомир Предојевић, бивши директор фирме “Спинакер”, која је агенцији “Сектор секјурити” продала сигурносне кофере за новац.

- Кофери су били потпуно исправни. Сваки кофер се може програмирати, стоје у посебним спремницима и уколико дође до насилног отварања, у коферима се испушта одређена хемикалија која боји новац - појаснио је Предојевић одговарајући на питања адвоката Јасминке Јовишевић и Јадранке Ивановић.

Присјетио се да су након оружане пљачке на аутопуту Бањалука - Градишка, радници “Сектор секјуритија” донијели кофер на сервис, али да је био толико оштећен да се није исплатило поправљати га.

Врховни суд Републике Српске у септембру ове године други пут је укинуо пресуду суспендованим специјалцима МУП-а РС и сараднику, а суђење је враћено на почетак.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана