Оптужени за дилање пријетио свједоку да ће га одробијати

Небојша Томашевић
Оптужени за дилање пријетио свједоку да ће га одробијати

Бањалука - Оптужени за шверц наркотика Дејан Благојевић (23) из Бањалуке пријетио је свједоку Александру Поповићу и Јови Вулети да ће их “одробијати” ако у полицији помену његово име.

Ово је током истраге изјавио Поповић, чију је изјаву јуче у бањалучком Окружном суду прочитао тужилац Саша Лаботић. Изјава је прочитана јер је свједок недоступан и налази се у Србији.

Осим Благојевића, у овом случају оптужени су Огњен Ћутковић (28), Милош Радановић (37), Милан Бајић (22) и Радован Радановић (24) из Бањалуке.

- Чуо сам да је Дејан Благојевић продавао наркотике и да је пријетио Вулети и мени. Када смо схватили да су у питању озбиљне пријетње, потражили смо га, али га нисмо нашли. Он је за то чуо и послао поруку: “Шта вас двојица глумите, и тражите ме по насељу. Кад вас видим неће вам ни Бог помоћи” - наведено је у Поповићевој изјави.

Осим ових доказа, јуче је саслушано више полицијских инспектора због околности испитивања појединих свједока у акцији “Петрићевац”. Сви они су казали да нико није малтретиран, те да није било пријетњи и силе приликом испитивања.

Свједоци одбране оптуженог Бајића, Драган Вукелић, Милован Пурић и Павле Кнежевић, истакли су да никада нису ни видјели ни чули да он продаје наркотике.

- Знам да је Бајић пушио марихуану, и то смо некад радили заједно у друштву када идемо на утакмице “Борца”, када би имао неко од навијача, па узмемо. Пушили смо на разним мјестима. Нисам ни видио ни чуо да продаје дрогу - казао је Пурић.

Према оптужници, Ћутковић и остали су продавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Козарске Дубице од 1. јуна 2016. до 19. септембра прошле године. Зависно од количине, марихуану су продавали по цијени од 10 до 500 КМ, а за кокаин у мањим количинама узимали су од 80 до 100 КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана