Нестао доказ о дугу због којег је покушана изнуда

Небојша Томашевић
Нестао доказ о дугу због којег је покушана изнуда

Бањалука - Један од власника фирме "Кристал Нови" из Бањалуке Ведран Кушмић казао је у бањалучком Окружном суду да је његовој фирми Јасмин Рамић из Прњавора дуговао 2.332 КМ, али да сада више нема доказ за то.

Кушмић је свједок тужилаштва на суђењу пословном партнеру и сувласнику фирме "Кристал Нови" Владимиру Бодирожи (35) из Бањалуке, кога терете за покушај изнуде новца од Рамића на име наводног дуга. Осим Бодироже у овом случају оптужен је и Денис Мустафоски (35) из Бањалуке, који му је помогао у покушају изнуде новца.

- Пословали смо са Рамићем, који је у Прњавору имао фирму за израду прозора и врата. Куповао је од нас стакло и остао нам дужан. Међутим, отпремница на којој је потписао да нам није платио робу и да постоји дуг је изгубљена - казао је Кушмић.

Његовим свједочењем Окружно тужилаштво завршило је извођење доказа у овом случају. Одбрана оптужених најавила је слушање неколико свједока, између осталих и Рамића.

Према оптужници, Бодирожа и Мустафоски су 28. децембра 2016. године дошли у Прњавор код Рамића у фирму да би Бодирожа од њега наплатио наводни дуг. Када му је Рамић казао да тај дуг не признаје, они су га напали. Бодирожа је стражарио на вратима, док је Мустафоски ударао Рамића рукама, ногама, хефталицом и бушачем за папир, да би у једном моменту извадио пиштољ и усмјерио га према Рамићу пријетећи му убиством. Тада га је Рамићева супруга замолила да га не туче, а он јој је пријетећи оружјем рекао да ћути, а затим се окренуо према Рамићу и казао му да "створи" паре. Након тога Мустафоски и Бодирожа изашли су из Рамићеве радње и аутомобилом отишли према Дервенти.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана