Недостатак доказа ослободио инспектора

  Недостатак доказа ослободио инспектора 01.10.2018 13:52 | Небојша Томашевић

Бањалука - Инспектор Пореске управе РС Стеван Тешић у Врховном суду Републике Српске правоснажно је ослобођен оптужби да је починио трговину утицајем.

Овом одлуком потврђена је ослобађајућа пресуда, коју му је изрекао бањалучки Окружни суд у децембру прошле године.

Тешић је ослобођен због недостатка доказа да је починио дјела за која га терете.

Републичко тужилаштво оптужило је Тешића да је 17. децембра 2016. године од директора Ветеринарске станице Нови Град Радована Мазалице захтијевао награду за тужиоца Окружног тужилаштва Бањалука Гордану Мијатовић.

Мазалици је обећао да ће код ње инсистирати да буде постигнут споразум како би он због уочених неправилности добио условну казну. Према оптужници, њих двојица су се састајали у ресторану “Ле понт” у Приједору, гдје је инспектор у разговору и тражио мито.

Током суђења свједочио је и Мазалица, који је рекао да му је Тешић обећавао да ће посредовати код тужиоца да против њега не буде вођен кривични поступак због уочених неправилности и да добије условну казну.

- За то није тражио новац, само је једном питао могу ли да ја погурам - казао је тада током свједочења Мазалица.

Овај свједок је у то доба сумњичен да је продао средства која су била залог за наплату пореских дугова, због чега је против њега и вођен поступак. Током суђења свједочила је и тужилац Мијатовић, која је потврдила да је водила предмет против Мазалице због продаје возила која су била заложена ради репрограма дуга.

Тешић је оптужен крајем прошле године, а о оптужбама се изјаснио у септембру, када је рекао да није крив. Ухапшен је у марту те године на свом радном мјесту у канцеларији Пореске управе у Бањалуци. У то вријеме радио је у Одјељењу за истраге и обавјештења.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица