Muća i Zvijer negirali da su napali policajce

Nebojša Tomašević
Muća i Zvijer negirali da su napali policajce

Banjaluka - Mustafa Hasanbašić zvani Muća (41) i Benjamin Ćostović zvani Zvijer (22) iz Tešnja izjavili su u banjalučkom Okružnom sudu da nisu napali i pucali na policijsku patrolu kod Doboja.

Republičko javno tužilaštvo podiglo je protiv njih nedavno optužnicu u kojoj je navedeno da su bili drogirani u trenutku napada na policiju. U optužnici je istaknuto da je Hasanbašić pucao na policajce, a potom od taksiste oteo vozilo kako bi umakao policijskoj potjeri, dok je Ćostović šakom udario policajca.

Prema optužnici, njih je 9. marta policijska patrola uočila da konzumiraju spid i amfetamin i prepakuju narkotike pored “golfa 5” u mjestu Glavica kod Doboja. Droga je, kako je navedeno, bila vlasništvo Hasanbašića. U policijskoj patroli su bili policajci Nermin S. i Almir Z. koji su im prišli, a onda je počela drama.

- Kada je vidio policiju, Hasanbašić, za kojim je bila raspisana potjernica zbog izbjegavanja zatvorske kazne, počeo je da bježi. Odbacio je torbu iz koje je izvadio pištolj, a u njoj je ostavio nekoliko paketića spida. Policajci su mu naredili da stane, a on se okrenuo i ispalio hitac prema njima. Dok je Hasanbašić bježao, Ćostović je prišao policajcima i šakom udario Nermina S., usljed čega je napadnuti policajac nehotice iz pištolja ispalio hitac. Ćostović ga je ponovo napao i pokušao da mu otme oružje, ali su policajci uspjeli da ga savladaju - piše u optužnici.

Hasanbašić je pobjegao i uspio da dođe do poznanice u Doboju koja je pozvala taksi.

- Hasanbašić je taksisti Zdravku G. rekao da ga vozi u mjesto Pridjel. Tokom vožnje naišli su na policijski punkt i Hasanbašić je pištoljem zaprijetio taksisti da ga obiđe i da ne staje. Kada je vidio da vozilu prilazi policajac, on je taksistu istjerao i sjeo za volan, te krenuo da bježi. Policajac Stanko Đ. je zapucao na vozilo, ali je Hasanbašić pobjegao - piše u optužnici.

Hasanbašić se dovezao u mjesto Rajčevo na području Zeničko-dobojskog kantona i nastavio dalje pješice, a poslije filmske potjere otkriven je i uhapšen u mjestu Palučak kod Jablanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana