Мућа и Звијер негирали да су напали полицајце

Небојша Томашевић
Мућа и Звијер негирали да су напали полицајце

Бањалука - Мустафа Хасанбашић звани Мућа (41) и Бењамин Ћостовић звани Звијер (22) из Тешња изјавили су у бањалучком Окружном суду да нису напали и пуцали на полицијску патролу код Добоја.

Републичко јавно тужилаштво подигло је против њих недавно оптужницу у којој је наведено да су били дрогирани у тренутку напада на полицију. У оптужници је истакнуто да је Хасанбашић пуцао на полицајце, а потом од таксисте отео возило како би умакао полицијској потјери, док је Ћостовић шаком ударио полицајца.

Према оптужници, њих је 9. марта полицијска патрола уочила да конзумирају спид и амфетамин и препакују наркотике поред “голфа 5” у мјесту Главица код Добоја. Дрога је, како је наведено, била власништво Хасанбашића. У полицијској патроли су били полицајци Нермин С. и Алмир З. који су им пришли, а онда је почела драма.

- Када је видио полицију, Хасанбашић, за којим је била расписана потјерница због избјегавања затворске казне, почео је да бјежи. Одбацио је торбу из које је извадио пиштољ, а у њој је оставио неколико пакетића спида. Полицајци су му наредили да стане, а он се окренуо и испалио хитац према њима. Док је Хасанбашић бјежао, Ћостовић је пришао полицајцима и шаком ударио Нермина С., усљед чега је нападнути полицајац нехотице из пиштоља испалио хитац. Ћостовић га је поново напао и покушао да му отме оружје, али су полицајци успјели да га савладају - пише у оптужници.

Хасанбашић је побјегао и успио да дође до познанице у Добоју која је позвала такси.

- Хасанбашић је таксисти Здравку Г. рекао да га вози у мјесто Придјел. Током вожње наишли су на полицијски пункт и Хасанбашић је пиштољем запријетио таксисти да га обиђе и да не стаје. Када је видио да возилу прилази полицајац, он је таксисту истјерао и сјео за волан, те кренуо да бјежи. Полицајац Станко Ђ. је запуцао на возило, али је Хасанбашић побјегао - пише у оптужници.

Хасанбашић се довезао у мјесто Рајчево на подручју Зеничко-добојског кантона и наставио даље пјешице, а послије филмске потјере откривен је и ухапшен у мјесту Палучак код Јабланице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана