Majka iskasapljene žene traži “glavu za glavu”

Nebojša Tomašević
Majka iskasapljene žene traži “glavu za glavu”

Prijedor - Majka ubijene Azre Hrustić (36), Jasima Topalović, u Prijedorskom Okružnom sudu zatražila je da se optuženi Alija Hrustić (49) što oštrije kazni.

- Želja mi je da se osudi na najveću kaznu. Glava za glavu - kazala je Topalovićeva.

Hrustić je osim za ubistvo bivše supruge Azre, optužen za ubistvo njenog ljubavnika Envera Halilagića (42) s kojim je kobnog dana zatekao u krevetu. Oboje ih je izbo više puta nožem i udario sjekirom. Suprugu Azru je čak dva puta ubo u predjelu polnog organa. Suđenje u ovom slučaju počelo je juče iz početka, a proces se vodi od januara. Predsjednica sudskog vijeća Mirjana Miodragović-Basrak, kazala je da je suđenje ponovljeno zbog nedolaska branioca optuženog advokata Jevte Jankovića na ročište od 29. jula. Janković je istakao da on nije kriv za to jer je svoj nedolazak obrazložio na vrijeme, a opet je drakonski kažnjen s 3.000 KM.

- Naveo sam da neću doći zbog zloupotreba  u ovom procesu, a tražio sam i izuzeće tužioca Ljube Macanovića. Takođe, prema dokazima tužioca ovdje se ne može  raditi o teškom ubistvu, već  o ubistvu na mah - kazao je Janković.

Dodao da je optuženi Hrustić 55 puta udario bivšu suprugu i njenog ljubavnika koje je zatekao u krevetu što ukazuje da je bio jako razdražen. Prema njegovim riječima optuženi se pokušao objesiti nakon zločina, ali ga je spasio sin, pa se sam predao policiji. To, smatra Janković, govori da se ne radi o planiranom zločinu. Hrustić je zločin počinio 27. maja prošle godine u kući u kojoj je Azra radila kao pomoćnica u naselju Srednji Jakupovci kod Prijedora. Prema optužnici došao je da potraži maloljetnog sina.

- Kada je u dvorištu primijetio auto Envera Halilagića, iz svog auta uzeo je sjekiru i nož i ušao u kuću. U sobi je   zatekao nage Azru i Envera i odmah ih je napao sjekirom i nožem te udario više puta i usmrtio. Nakon zločina je pobjegao i poslije se prijavio policiji - stoji u optužnici koja Hrustića tereti za teško ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana