“Kupus razbojnik” osuđen na šest i po godina zatvora

Nebojša Tomašević
“Kupus razbojnik” osuđen na šest i po godina zatvora

Banjaluka - Dragan Radaković (44) iz Banjaluke, poznatiji kao “kupus razbojnik”, osuđen je u banjalučkom Okružnom sudu na šest i po godina zatvora zbog pljačke prodavnice “Moj market” te napada na policajce, na koje je bacio dva noža.

Prema presudi, Radaković je “Moj market” u banjalučkoj ulici Sime Matavulja opljačkao 24. juna, kada je prijeteći nožem oteo 340 KM. U vrijeme pljačke bio je maskiran fantomkom, te je po ulasku u prodavnicu prema radnici zamahnuo nožem i rekao: “Daj pare, vadi pare, ubošću te”. Radnica je to odbila, ali joj je od straha ključ od kase ispao na pod i on ga je pokupio, sam otključao kasu i uzeo 17 novčanica po 20 KM. Nakon pljačke pobjegao je prema ulici Krajiških brigada, gdje su ga uočili policajci B. P. i G. J. i naredili mu da stane. On je tada bacio nož prema B. P. koji se izmakao, pa ga je oruđe promašilo. Razbojnik je tada izvadio i drugi nož iza pasa, bacio ga prema B. P. i opet promašio. Nakon toga je savladan i uhapšen.

Presudom je Radakoviću u izrečenu kaznu uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru i od njega su oduzeta dva noža, fantomka i 17 novčanica od po 20 KM.

Radaković je poznat po razbojništvima i drugim krivičnim djelima. Ovo mu je druga presuda za razbojništvo u posljednjih 10 mjeseci. Krajem prošle godine u banjalučkom Okružnom sudu osuđen je na četiri godine zatvora za pokušaj pljačke banjalučke prodavnice “Daca i Ana” i još tri razbojništva. Proglašen je krivim za pljačke trgovina “Vesna”, “Super Kort” i “Kod Brke” iz kojih je prijeteći nožem oteo oko 1.700 KM. U jednom od svojih pljačkaških pohoda lakše je povrijedio vlasnika prodavnice “Vesna” Đorđa M. kojeg je ubo nožem, a tokom pljačke prodavnice “Daca i Ana” vlasnik ga je otjerao gađajući ga raznim artiklima i glavicama kupusa. Protiv Radakovića se vodi krivični postupak zbog pokušaja iznude 55.000 maraka od vlasnika banjalučkog restorana “Maj vej” Mladena Miškovića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana