“Купус разбојник” осуђен на шест и по година затвора

Небојша Томашевић
“Купус разбојник” осуђен на шест и по година затвора

Бањалука - Драган Радаковић (44) из Бањалуке, познатији као “купус разбојник”, осуђен је у бањалучком Окружном суду на шест и по година затвора због пљачке продавнице “Мој маркет” те напада на полицајце, на које је бацио два ножа.

Према пресуди, Радаковић је “Мој маркет” у бањалучкој улици Симе Матавуља опљачкао 24. јуна, када је пријетећи ножем отео 340 КМ. У вријеме пљачке био је маскиран фантомком, те је по уласку у продавницу према радници замахнуо ножем и рекао: “Дај паре, вади паре, убошћу те”. Радница је то одбила, али јој је од страха кључ од касе испао на под и он га је покупио, сам откључао касу и узео 17 новчаница по 20 КМ. Након пљачке побјегао је према улици Крајишких бригада, гдје су га уочили полицајци Б. П. и Г. Ј. и наредили му да стане. Он је тада бацио нож према Б. П. који се измакао, па га је оруђе промашило. Разбојник је тада извадио и други нож иза паса, бацио га према Б. П. и опет промашио. Након тога је савладан и ухапшен.

Пресудом је Радаковићу у изречену казну урачунато вријеме које је провео у притвору и од њега су одузета два ножа, фантомка и 17 новчаница од по 20 КМ.

Радаковић је познат по разбојништвима и другим кривичним дјелима. Ово му је друга пресуда за разбојништво у посљедњих 10 мјесеци. Крајем прошле године у бањалучком Окружном суду осуђен је на четири године затвора за покушај пљачке бањалучке продавнице “Даца и Ана” и још три разбојништва. Проглашен је кривим за пљачке трговина “Весна”, “Супер Корт” и “Код Брке” из којих је пријетећи ножем отео око 1.700 КМ. У једном од својих пљачкашких похода лакше је повриједио власника продавнице “Весна” Ђорђа М. којег је убо ножем, а током пљачке продавнице “Даца и Ана” власник га је отјерао гађајући га разним артиклима и главицама купуса. Против Радаковића се води кривични поступак због покушаја изнуде 55.000 марака од власника бањалучког ресторана “Мај веј” Младена Мишковића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана