Кокаин “продавали” инспекторима и добили седам и по година затвора

Небојша Томашевић
Кокаин “продавали” инспекторима и добили седам и по година затвора

Бањалука - Мирче Керкез (33) из Трна код Лакташа и Никола Гајић (22) из Бањалуке признали су шверц наркотика и пристали да буду осуђени на укупно седам и по година робије, што је бањалучки Окружни суд и прихватио.

Споразумима, које су закључили са бањалучким Окружном тужилаштвом, предвиђено је да Керкез буде осуђен на четири, а Гајић на три и по године затвора. Пресуда на основу ових споразума биће им изречена сутра. У овом случају оптужен је и Срђан Велимировић (22) из Бањалуке, против кога је судски поступак раздвојен. Он такође има намјеру да споразумно призна кривицу и у току су преговори са тужилаштвом.

Њих оптужница терети да су од почетка 2017. до 15. априла ове године заједно и одвојено продавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Лакташа. Керкез је у једном наврату прикривеном истражиоцу продао 52 грама кокаина за 2.500 евра, а том приликом је рекао да ће набавити још килограм те дроге. То је и учинио па је 15. априла продао 1,164 кг кокаина прикривеном истражиоцу у Језеру код Трна за око 75.000 КМ. Тада је ухапшен.

Оптужница га још терети да је у више наврата продавао марихуану по цијени од пет до 1.200 КМ. Велимировића такође терете да је продавао марихуану, те је у ту сврху ангажовао Гајића који је дрогу продавао по цијенама од пет, 10 и 20 КМ. О продаји дроге, мјесту примопредаје, цијени и количини оптужени су се договарали у телефонским разговорима с купцима. Браниоци Керкеза и Гајића, Бојан Микановић и Александра Метлић, затражили су од суда да након изрицања пресуде њиховим клијентима укине притвор. Они сматрају да ће договореним казнама бити постигнута сврха кажњавања. Оптужени тројац ухапшен је у априлу у полицијској акцији “Експерт”, након продаје дроге прикривеним истражиоцима МУП-а РС.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана