Drogu kupovali u kafićima i studentskom kampusu

Nebojša Tomašević
Drogu kupovali u kafićima i studentskom kampusu

Banjaluka - Pojedini svjedoci tužilaštva u procesu protiv Srđana Velimirovića (22) iz Banjaluke kazali su u banjalučkom Okružnom sudu da su drogu kupovali u kafićima, studentskom kampusu, ali da narkotike nisu uzimali od optuženog, već od drugih lica.

- Ne poznajem optuženog Velimirovića, a narkotike sam uzeo jednom od Nikole Gajića. Čuo sam u gradu da radi sa tim i sreo sam ga u jednom kafiću. Zamolio sam ga da odemo do toaleta da ga nešto pitam i on je pristao. Kada sam mu rekao da li mi može prodati, on je rekao da može. Tada sam mu dao deset KM, a on meni marihuanu u foliji koju je imao kod sebe - kazao je svjedok Aleksa Trninić i dodao da ne zna odakle Gajiću droga.

Dragan Popović je ispričao da je marihuanu nabavljao na partiju u studentskom kampusu, ali da ne zna osobu od koje je kupio narkotik.

Velimirovića optužnica tereti da je od početka 2017. do 15. aprila ove godine prodavao marihuanu na području Banjaluke i Laktaša. U optužnici se navodi da je, osim toga, angažovao Nikolu Gajića (22), koji je ranije priznao krivicu i osuđen na tri i po godine robije, da za njega prodaje marihuanu po cijenama od pet, deset i 20 KM. Prodaju droge, mjesto primopredaje, cijenu i količinu optuženi su dogovarali u telefonskim razgovorima sa kupcima.

U ovom slučaju, osim Velimirovića i Gajića, bio je optužen i Mirče Kerkez (33) iz Laktaša, koji je na osnovu sporazumnog priznanja krivice osuđen na četiri godine robije. Prema toj presudi, Kerkez je, između ostalog, u jednom navratu prikrivenom istražiocu prodao 52 grama kokaina za 2.500 evra, a tom prilikom je rekao da će nabaviti još kilogram te droge. To je i učinio, pa je 15. aprila prodao 1.164 grama kokaina prikrivenom istražiocu u Jezeru kod Trna za oko 75.000 KM. Tada je i uhapšen. Pomenuti trio uhapšen je u aprilu u policijskoj akciji “Ekspert” nakon prodaje droge prikrivenim istražiocima MUP-a RS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana