Добојлијама 11 година робије за диловање

nezavisne.com
Добојлијама 11 година робије за диловање

Бањалука - Због продаје дроге на укупно 11 година осуђене су Добојлије Милко Шарчевић (22) и Никола Ђурић (25), звани Сола и Солскер.

Кривим их је прогласио Окружни суд у Бањалуци, који је Шарчевића осудио на пет, а Ђурићу је одрезао годину више.

Међутим, Шарчевић би иза решетака требало да проведе додатних десет мјесеци, пошто су му у казну урачунате и двије раније условне осуде које су овом пресудом опозване јер се поново огријешио о закон.

Према пресуди, Ђурић и Шарчевић су у новембру прошле године у таксију превезли више од 200 грама дроге коју су планирали да продају Борису Р., са којим су се састали у једном прњаворском кафићу.

Када су стигли у Прњавор, у кафићу у Занатском центру састали су се са Борисом Р. и понудили му марихуану и спид. Прије него што су предали дрогу, реаговала је полиција и ухапсила обојицу Добојлија.

Тада је код Шарчевића пронађено око 280 грама марихуане, док је Ђурић бацио четири пакетића марихуане, пакетић спида и седам таблета екстазија. Након тога претресен је Ђурићев стан у Добоју и пронађено је још око 600 грама марихуане, 100 таблета екстазија, око 100 грама спида, као и дигитална вага за прецизно мјерење.

Обојица су били током процеса са бањалучким Окружним јавним тужилаштвом закључили споразуме о признању кривице. Ђурић је, међутим, на суду потом одустао од споразума, а договор Шарчевића са тужиоцем одбацило је Судско вијеће.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана