Дилеру шест мјесеци затвора због одавања шефа

Невена Бунић
Дилеру шест мјесеци затвора због одавања шефа

Бањалука - Срђан Велимировић (23) из Бањалуке признао је да је шверцовао кокаин и марихуану, а пристао је да буде осуђен на шест мјесеци затвора.

Он је са бањалучким Окружним тужилаштвом закључио споразум о признању кривице у коме је предвиђена та казна. Споразум је прихватило вијеће којем је предсједавао судија Пане Гаврић. Тужилац Саша Лаботић казао је да је благој казни допринијела чињеница да је Велимировић помогао полицији и тужилаштву у откривању других криминалаца.

- Он је истражиоцима рекао од кога је набављао наркотике. Минимална казна за ово кривично дјело је пет година затвора. Узимајући у обзир све чињенице, донијели смо одлуку по којој је оптужени добио знатно мању казну због сарадње - казао је Лаботић.

Велимировићев адвокат Бранко Бундало је истакао да су се о казни испод минимума договорили и због чињенице да његов клијент раније није осуђиван.

- Против њега раније није поднесена ни прекршајна пријава. Никада није правио проблеме и био је примјерен и у средњој школи и код куће. Није запослен и живи од помоћи родитеља - казао је Бундало.

Према оптужници, Велимировић је наркотике препродавао од почетка 2017. до 15. априла 2018.  заједно са Мирчетом Керкезом (33) из Бањалуке и Николом Гајићем (22) који су раније признали кривицу и осуђени. Наводи се да су они заједно и одвојено продавали кокаин и марихуану на подручју Бањалуке и Лакташа. Керкез је у једном наврату прикривеном истражиоцу продао 52 грама кокаина за 2.500 евра, а тада је рекао да ће набавити још килограм те дроге. То је и учинио па је 15. априла 2018. продао 1,164 кг кокаина прикривеном истражиоцу у Језеру код Трна за око 75.000 КМ, када је ухапшен.

Керкез и Гајић су на основу признања кривице осуђени на укупно седам и по година затвора. Керкез је добио четири, а Гајић три и по године затвора.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана