Зворничанин лупао жени на врата и шутнуо полицајца

Н. Б.
Зворничанин лупао жени на врата и шутнуо полицајца

Зворник - Синиша Јозић (38) из Зворника ухапшен је због сумње да је покушао на силу да уђе у стан суграђанке, а потом вријеђао полицајце и ударио једног од њих, сазнаје “Глас Српске”.

Незванично сазнајемо да је насилник у понедјељак дошао испред стана познанице у улици Патријарха Павла, али она није жељела да отвори врата. Јозић се разбјеснио, па је почео да лупа, галами и да је вријеђа, због чега је преплашена жена позвала полицију, која је брзо дошла.

- Он је и даље лупао и галамио, а полицајце је вријеђао. Ни послије упозорења није престао. У једном тренутку насрнуо је на једног полицајца и ногом га ударио у доњи дио тијела. Послије тога је ухапшен - рекао је извор близак истрази.

Нападнути полицајац је збринут у Општој болници у Зворнику, након чега је пуштен на кућно лијечење.

У Полицијској управи Зворник рекли су, наводећи иницијале, да ухапшеног терете за напад и спречавање службеног лица у обављању дужности.

- Радимо на расвјетљавању овог случаја. О свему је обавијештен и дежурни тужилац Окружног тужилаштва у Бијељини - рекао је портпарол Полицијске управе Зворник Миљан Бобар.

Напади на чуваре реда све су чешћи у градовима у Републици Српској. Насилници су прошле године 35 пута насрнули на полицајце и том приликом је пет полицијских службеника теже повријеђено. Подаци Министарства унутрашњих послова РС говоре да је до насртања на полицијске службенике најчешће долазило приликом успостављања јавног реда и мира, контроле и регулисања саобраћаја, те у току хапшења или легитимисања. Најчешће мјесто напада били су тргови и улице, а најбројнији нападачи су особе старије од 30 година.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана