Живио од Крунићеве плате: Радник “Сектор Секјуритија” осумњичен за учешће у убиству

ATV
Живио од Крунићеве плате: Радник “Сектор Секјуритија” осумњичен за учешће у убиству

Родољуб Гајић из Бањалуке, радник фирме “Сектор Секјурити”, предат је у надлежност Републичког тужилаштва. Гајић се доводи у везу са убиством бањалучког бизнисмена Славише Крунића, потврђено је у МУП-у.

Ухапсили су га, синоћ, припадници Управе за организовани и тешки криминалитет. Незванично, Гајић је признао умјештаност у случај. 

“Да је учествовао 22. априла ове одине у Гламочанима код Бањалуке у кривичним дјелима тешко, као и кривично дјело тешко убиство у покушају на штету Славише Крунића, као и на штету Жарка Павловића, кривично дјело у покушају на штету Горана Илића. Ово лице је радник Сектор Секјуритија и ово лице се сумњичи да је учествовао у припремама и извршењу наведених кривичних дјела”, каже Мирна Миљановић, начелник Одјељења за односе с јавношћу МУП-а Републике Српске.

Гајић је седам година радио у Крунићевој фирми а био је ангажован и на обезбјеђењу супруге и дјеце убијеног. Како незванично сазнајемо, он је одавао информације о Крунићу и његовом кретању осумњиченима за убиство, Емилију Балди и Бенедију Ђукановићу. Многи који познају Гајића, судећи по коментарима на друштвеним мрежама, огорочени су због информација које су стигле о његовој умјештаности у случај убиства. 

Полиција је у току истраге убиства Славише Крунића раније ухапсила Емилија Балду, коме је одређен једномјесечни притвор, док се за Бенедијем Ђукановићем, још трага. 

“Он је још увијек да кажем у бјекству, за њим је активна наша потјерница. Тако да то је лице за којим још увијек трагају све полицијске агенције”, каже Миљановић.

Славиша Крунић, бањалучки бизнисмен, власник неколико компанија међу којима је и Сектор Секјурити, компанија за обезбјеђење у којој је годинама био запослен и ухапшени Родољуб Гајић, убијен је 22 априла у близини породичне куће у Гламочанима код Бањалуке у класичној сачекуши. Тада је убијен и његов пратилац Жарко Павловић са Пала а рањен возал Горан Илић. У пуцњави је убијен и један од нападача, Жељко Ковачевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана