Жена пала с ораха високог шест метара и погинула

Небојша Томашевић
Жена пала с ораха високог шест метара и погинула

Горажде - Сада Шиљак (65) из села Братиње код Горажда погинула је када је пала са стабла ораха на имању у поменутом селу, сазнаје “Глас Српске”.

Трагедија се догодила у сриједу рано ујутро, а несрећна жена је пала с висине од око шест метара и задобила више тешких повреда.

Сазнајемо да јој је, између осталог, поломљена  вратна кичма, што је и био главни узрок смрти, а задобила је и тешке повреде главе и грудног коша.

Њу су, како сазнајемо, након пада супруг Мујо и син возилом одмах превезали у Ургентни центар Кантоналне болнице у Горажду, гдје су љекари могли само да констатују смрт. Нажалост, њене повреде су биле тешке и она је преминула убрзо након пада с дрвета. Мјештани Братиња испричали су да је Шиљак у вријеме несреће тресла орахе са стабла.

- Попела се доста високо и неком мотком и рукама тресла највише гране како би попадали ораси. У једном моменту изненада је пала на земљу, и то директно на леђа. Не зна се да ли је пукла грана на којој је стајала или се оклизнула како је помјерала гране. Иако је испод ораха ледина, нажалост, то није ублажило пад, па је несрећна жена погинула - казао је један мјештанин Братиња не желећи да му помињемо име.

Додао је да су у близини били њен син и супруг, али се наводно она пењала на стабло јер је ваљда најлакша од њих.

Према његовим ријечима, Сада Шиљак има још једног сина који ради негдје у иностранству.

У Министарству унутрашњих послова Босанско-подрињског кантона (БПК), наводећи иницијале страдале, казали су да је утврђено да у овом случају нема елемената кривичног дјела.

- Ради се о несрећном случају који се десио када је С. Ш. тресла орахе и пала са стабла, те погинула. Њено тијело је након увиђаја и прегледа предато породици. О свему је упознато и кантонално Тужилаштво у Горажду - рекли су у МУП-у БПК не наводећи више детаља.

Дежурни тужилац Тужилаштва БПК Пеђа Голубовић казао је да је узета изјава од супруга страдале жене, који је и испричао како је дошло до несреће.+++

Имање

Према ријечима мјештана Братиња, породица страдале Саде Шиљак више не живи у том селу и имају кућу у Винарићима код Горажда.

- Кобног дана она, супруг Мујо и син су дошли на то старо имање од Мујиног оца како би отресли орахе и покупили још неког воћа које је родило. Нажалост, десила се трагедија која нас је све шокирала - рекао је један мјештанин Братиња.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана