Због убиства сарајевских полицајаца ухапшен Срећко Трифковић?

avaz.ba
Због убиства сарајевских полицајаца ухапшен Срећко Трифковић?

Сарајево - Припадници МУП-а КС ухапсили су особу која се доводи у везу с убиством сарајевских полицајаца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Она је приведена у просторије Тужилаштва Кантона Сарајево на испитивање и одређено јој је 24-сатно задржавање. 

Како Аваз сазнаје а према незваничним информацијама, ријеч је о мушкарцу који је приведен на подручју Републике Српске током наставка акције.

Сазнајемо да је ријеч о особи инцијала Т. С. Према информацијама "Аваза", ради се о Срећку Трифковићу, познатом аутомафијашу из Источног Сарајева.

Ова особа предата је у надлежност Тужилаштва КС и налази се на задржавању. Више информација бит ће познато након тужилачке одлуке - рекла нам је Азра Бавчић, портпарол Тужилаштва КС.

Према незваничним информацијама "Аваза", фокус истраге у протекла 24 сата усмјерен је на претрес локација на Сокоцу и у Хан-Пијеску.

Иначе, он је оптужен у предмету "Волан" скупа с 24 особе. Након хапшења у марту одређен му је једномјесечни притвор, након чега је пуштен да се брани са слободе.

Ова група, чији је био члан, крала је луксузне аутомобиле у периоду од 2011. до 2017. године, и то на подручју Сарајевског, Херцеговачко-неретванског и Тузланског кантона, као и на подручју Источног Сарајева.

У оптужници је наведено да су чланови групе, према тачно утврђеним и подијељеним улогама и задацима у структурама такозване аутомафије, углавном у ноћним сатима, користећи специјални алат и прибор, наоружани и маскирани, користећи радиостанице подешене на полицијске фреквенције како би пратили кретање полиције, крали скупоцјена возила, најчешће на подручју Сарајевског кантона, Источног Сарајева, Тузланског кантона и западне Херцеговине.

Возила су скривана на припремљеним локацијама у Сарајеву, Лукавици, Палама и Сокоцу, након чега су контактирани власници возила, од којих је изнуђиван откуп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана