Због онлајн превара ухапшене три особе у Зеници

Агенције
Због онлајн превара ухапшене три особе у Зеници

Полицијски службеници Федералне управе полиције, под надзором Тужилаштва Зеничко-добојског кантона, данас подузимају мјере и радње из своје надлежности на подручју овог кантона, а везано за кривично дјело превара из члана 294. Кривичног закона ФБиХ, саопштено је из ФУП-а.

У склопу наведених активности, а по наредби Општинског суда у Зеници, извршени су претреси на три локације на подручју општине Зеница те су лишене слободе три особе из Зенице иницијала М. Б. (1994.), А. В. (1996.) и Џ. А. (1990.), које се сумњиче да су у претходном периоду извршиле више превара путем интернета, нудећи на продају одређене „непостојеће” производе, при чему је оштећено више десетина физичких лица с подручја Босне и Херцеговине и земаља региона Хрватска, Србија, Црна Гора, Македонија и Словенија, при чему је истима причињена већа материјална штета (тачан износ се још утврђује).

Приликом претреса до сада су пронађени и одузети одређена количина новца, рачунари и друга рачунарска опрема, мобилни телефонски апарати, СИМ картице и други предмети који потичу или се доводе у везу с предметним кривичним дјелом.

Особе лишене слободе су приведене у службене просторије Федералне управе полиције ради криминалистичке обраде, након чега ће у законском року бити предате Тужилаштву Зеничко-добојског кантона, уз извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана