Запослени у Министарству за питање бораца ФБиХ осуђен на три године затвора

Срна
Запослени у Министарству за питање бораца ФБиХ осуђен на три године затвора

Сарајево – Драган Мајсторовић, радник Федералног министарства за питање бораца и инвалида одбрамбено-ослободилачког рата, осуђен је данас на три године затвора након прихватања споразума о признању кривице.

Кантонални суд у Сарајеву осудио га је за кривична дјела злоупотреба положаја или овлаштења, фалсификовање службене исправе и фалсификовање исправе.

Мајсторовић је оптужен да је злоупотребом положаја у ранијем периоду незаконито издао више од 30 лажних увјерења о заповиједној дужности и ратним одликовањима бившим припадницима ХВО-а, а на основу којих су они неосновано остварили повољније пензије у износу већем од 200.000 КМ. Већина од ових 30 бивших припадника ХВО-а раније су процесуирани у Мостару.

Истовремено, прибавио је себи незакониту корист у износу од око 2.000 КМ тако што је од једне особе узео новац за таксу која се не плаћа, а зауврзат јој издао лажно увјерење, саопштено је из Кантоналног суда.

Оптужен је и да је прибавио фалсификовану диплому више економске школе коју је употребио приликом запослења у наведено министарство.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана