Zapalio BMW trebinjskog privrednika

Nebojša Tomašević
Zapalio BMW trebinjskog privrednika

Trebinje - Pavle Bodiroga (18) iz Trebinja osumnjičen je da je zapalio BMW trebinjskog privrednika Vase Tarane koji je bio parkiran na Trgu Petral u Trebinju, a vatra je zahvatila i “tojotu” koja se nalazila u blizni, kao i poljoprivrednu apoteku, čime je pričinjena ukupna šteta od oko 50.000 KM.

Nezvanično saznajemo da je Bodiroga otkriven zahvaljujući snimcima video-nadzora i prikupljenim dokazima tokom istrage. Njega su snimile kamere obližnjeg poslovnog objekta, a na snimcima se vidi kako automobil posipa benzinom, a potom ga potpaljuje. Dim i vatru je primijetio Tarana i pozvao vatrogasce, koji su ugasili požar. Ubrzo je stigla i policija, koja je obavila uviđaj pod nadzorom inspektora za protivpožarnu zaštitu i utvrđeno je da je riječ o paljevini.

Istragom su prikupljeni dokazi koji ukazuju na to da iza podmetanja požara stoji Bodiroga, koji je, osim ovoga, na području Trebinja zapalio još četiri automobila. Tarana, vlasnik preduzeća “Auto-union”, koje se bavi servisiranjem automobila i prodajom auto-dijelova, rekao je da Bodirogu ne poznaje i nikada nije imao sukobe sa njim, te da ne zna zašto mu je zapalio automobil.

- Prvi put sada za njega čujem i na internetu i novinama sam pročitao da njega sumnjiče za požar. On nema nikakvog motiva da zapali moj auto, jer nikada nismo dolazili u kontakt, a ni sa kim se nisam zamjerio. Možda  je paljevinu neko naručio ko zna iz kojih razloga, ali ne tvrdim ništa - kazao je Tarana i dodao da je njegov automobil bio osiguran, te da još nije razmišljao da li će od osumnjičenog tražiti nadoknadu štete.

Policijska uprava Trebinje, navodeći inicijale, saopštila je da su Bodirogu prijavili Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da je počinio oštećenje i oduzimanje tuđe stvari i izazivanje opšte opasnosti.

- Na osnovu operativnih i istražnih mjera, te prikupljenih dokaza, postoji sumnja da je P. B. 5. novembra namjerno izazvao požar na automobilu BMW. Vatra je zahvatila još jedan auto i prodajni objekat, čime je prouzrokovana šteta od oko 50.000 KM. Protiv osumnjičenog ranije je podnesen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Trebinju koji ga tereti za četiri oštećenja i oduzimanje tuđe stvari - rekli su u policiji.

Bodirogu terete da je zapalio vozila dvojice policajaca i dvojice radnika Poreske uprave. Sva četiri automobila polio je benzinom i zapalio, a ta krivična djela je učinio od marta do početka avgusta. Zbog ovih paljevina Bodiroga je uhapšen krajem novembra, a zajedno s njim lisice na ruke tada su stavljene Neđi Šipovcu (32) iz Trebinja. Tada je kod Šipovca policija pronašla 500 grama TNT eksploziva i pet detonatorskih kapisli, sporogoreći štapin i više mobilnih telefona.

Načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa rekao je da se u ovom slučaju ne radi o piromanima, već o organizovanoj kriminalnoj grupi.

Ranija djela

Pavle Bodiroga poznat je policiji po krivičnim djelima, a iza rešetaka je završio i u junu zbog sumnje da je palicom napao dvojicu mladića, prijetio im nožem, a potom vrijeđao i bježao od policajaca.

Kada je imao samo 16 godina, prijavljen je zbog nanošenja teških povreda, kao i zbog krađe. Policija je prošle godine protiv njega podnijela izvještaj zbog teške krađe i zbog nanošenja povreda. Zbog posljednjeg slučaja, izrečena mu je vaspitna mjera pojačanog nadzora socijalnog staranja, jer je u to vrijeme već bio stariji maloljetnik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana