Заклао комшиницу, па проглашен неурачунљивим

avaz.ba
Заклао комшиницу, па проглашен неурачунљивим

Зеница - Тужилаштво Зеничко-добојског кантона је 12. марта ове године подигло оптужницу против Мухамеда Фазлића (22) из Завидовића због убиства комшинице Џулафере Мујкић (77).

Оптужницу је у цијелости 13. марта потврдио судија за претходно саслушање Кантоналног суда у Зеници, саопштено је из Тужилаштва ЗДК.

Оптужени Мухамед Фазлић се терети да је 14. децембра прошле године око 10 сати у Завидовићима кренуо из своје куће у неурачунљивом стању с намјером да убије комшиницу Џулаферу Мујкић.

Са собом је понио нож с црном дршком. Након што је дошао до куће у којој станује старица, покуцао је на улазна врата која је отворила Мујкићева.

Фазлић је ушао у ходник, па без икаквог повода и разлога из џепа извадио нож и задао јој укупно 30 убодних рана. Док је старица у овакво беспомоћном стању трпјела болове покушавајући дозвати помоћ, пала је на под.

Када је видио да још даје знаке живота, Фазлић јој је, док је лежала потрбушке, задигао главу, вукући је за косу и снажно ножем јој пресјекао гркљан и лијеву каротидну артерију. Од ових повреда старица је на лицу мјеста умрла.

Тужилаштво Зеничко-добојског кантона у оптужници је предложило суду да утврди да је осумњичени Мухамед Фазлић починио кривично дјело у стању неурачунљивости те да му се привремено одреди присилни смјештај у здравственој установи складно налазу и мишљењу психијатријског вјештачења.

Такође, тужилаштво је туду упутило приједлог да, након потврђивања оптужнице против осумњиченог, продужи мјеру притвора.

Притвор је затражен јер постоји опасност да би осумњичени пуштањем на слободу могао ометати кривични поступак утицајем на свједоке који имају сазнања о наведеном кривичном дјелу, затим јер постоји бојазан да би могао поновити истоврсно противправно дјело, а за које се може изрећи казна затвора у трајању од три године или тежа и на крају јер се у конкретном случају ради о противправном дјелу за које је запријећена казна затвора у трајању од најмање десет година или казна дуготрајног затвора.

(Аваз)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана