Вујовић осмислио отмицу и убиство Бајчетића

Небојша Томашевић
Вујовић осмислио отмицу и убиство Бајчетића

Бањалука - Миљан Вујовић (35) из Билеће, који је изручен у БиХ након више од двије године скривања, оптужен је за убиство власника кафића “НН” у Билећи Петра Бајчетића.

Оптужницу против њега недавно је подигло Републичко тужилаштво, које га терети за злочиначко удруживање, тешко убиство и покушај отмице.

Вујовић се налази у притвору у Казнено-поправном заводу у Бањалуци, а та мјера му је одређена на основу међународне потјернице.

Оптужница Вујовића терети да је у септембру 2016. године на подручју Билеће организовао злочиначко удружење, а затим осмислио план отмице и ликвидације Бајчетића.

Том удружењу припадали су Ђорђе Радмиловић, Срђан Денда и Гаврило Бјелица, који су већ осуђени. У оптужници се наводи да је циљ удружења био вршење кривичних дјела изнуде и отмице.

Према незваничним информацијама, мотив злочина је ранији сукоб Вујовића и Бајчетића због куповине неког хотела у Гацку. Наводно је послије тог сукоба Вујовић чуо да је Бајчетић наручио његову ликвидацију због сумње да му је он запалио возило, па је испланирао његову отмицу.

У оптужници против Вујовића наведено је да је план био да Бајчетића отму када наиђе путем Билећа - Требиње.

Међутим, Вујовић је сазнао да Бајчетић неће отићи на пут и да ће остати у Билећи, па је измијенио план.

Заједно с непознатим мушкарцем отишао је у Билећу и они су жртву сачекали испред његове зграде у улици Алексе Шантића. Када је Бајчетић изашао из аутомобила, Вујовић и његов помагач покушали су да га угурају у друго возило. Међутим, он се опирао и у том нагуравању један од оптужених испалио је најмање два хица из пиштоља и погодио Бајчетића у главу, и он је подлегао на путу за болницу у Подгорици.

Вујовић и саучесник побјегли су с мјеста злочина “голфом 5”, који су запалили у близини Билеће. Вујовић је ухапшен почетком јуна прошле године у Београду с лажним документима Хрватске и Швајцарске.

Против њега је у Србији вођен кривични поступак због коришћења фалсификованих докумената.

Пресуде

Чланови злочиначког удружења Миљана Вујовића правоснажно су осуђени на укупно три године и 11 мјесеци затвора. Ђорђе Радмиловић осуђен је на годину и четири мјесеца, Срђан Денда на годину и мјесец, а Гаврило Бјелица на годину затвора. Бивши полицајац МУП-а Републике Српске Драган Шаренац добио је шест мјесеци затвора јер је Вујовићу и саучеснику помогао у уклањању трагова. Нико од њих није учествовао у убиству Петра Бајчетића.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана