Возач “ситроена” у коми послије судара са возом код Модриче

Невена Бунић
Возач “ситроена” у коми послије судара са возом код Модриче

Модрича - Возач “ситроена” Нермин Омичевић (20) из Вукосавља тешко је повријеђен у судару с возом “Жељезница Републике Српске” на пружном прелазу у Вишњику код Модриче. Он је у коми и пребачен је у Универзитетски клинички центар РС у Бањалуци.

Судар се десио у уторак око 20 часова, када је Омичевић својим аутомобилом прелазио преко обиљеженог, али не и рампом обезбијеђеног пружног прелаза. Машиновођа теретног воза Брацо М. (46) из Добоја није успио да заустави локомотиву, након чега је дошло до стравичне несреће.

На лице мјеста стигле су екипе полиције и Хитне помоћи. У Полицијској управи Добој рекли су да су обавили увиђај и да ће након вјештачења бити познат узрок несреће.

Омичевић је превезен у модрички Дом здравља, потом у добојску болницу “Свети апостол Лука”, а одатле у Бањалуку.

- Пацијент је збринут у Клиници за анестезију и интензивно лијечење због тешке повреде главе. Тренутно је у стању дубоке коме и прикључен је на апарате за вјештачко дисање. Све даље прогнозе у вези са његовим стањем су неизвјесне - навели су у УКЦ РС.

Према незваничним информацијама, непажња Омичевића узрок је судара. Он је, наводно, у вријеме несреће у аутомобилу пустио гласну музику због које није чуо локомотиву.

У “Жељезницама Републике Српске” рекли су да је њихова комисија такође изашла на мјесто гдје се десила несрећа те да је прикупила трагове како би утврдила околности судара.

- Машиновођа је кочио чим је уочио аутомобил, али, нажалост, дошло је до судара. Прелаз на којем се десила несрећа је широк и прегледан, и испред су, према правилима, постављени троугао прегледности и Андрејин крст. У оваквим ситуацијама машиновођа је немоћан, јер локомотива нема опцију да скрене - рекла је портпарол ЖРС Нада Савић-Стевановић.

Из овог предузећа апелују на све возаче аутомобила и пјешаке да буду опрезни приликом преласка пруге и да поштују прописе.

Мјештани Вишњика испричали су да је призор након несреће био страшан.

- Аутомобил је био смрскан до непрепознатљивости. Право је чудо да је возач уопште преживио - рекао је један од мјештана Вишњика који није желио да му објавимо име.

“Пасат” завршио у Врбасу

При слијетању “пасата” у набујали Врбас у центру Горњег Вакуфа није било повријеђених. Возач аутомобила Ј. Ч. јуче око десет часова је из непознатих разлога изгубио контролу над воланом, након чега је завршио у ријеци. Ватрогасци и полиција су га убрзо након пријаве извукли, као и возило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана