Власник дискотеке и дилер пали због Тигра

Небојша Томашевић
Власник дискотеке и дилер пали због Тигра

Источно Сарајево - Саво Дивчић (45) и Адмир Календер (39) из Сарајева ухапшени су због сумње да се могу повезати са убиством Синише Миличевића званог Тигар (39), сазнаје “Глас Српске”.

Тигар је упуцан 31. маја са више хитаца у леђа на очиглед његових комшија у Добробосанској улици у Источном Сарајеву. Тада је задобио тешке повреде и упркос настојањима љекара у болници Касиндо да га спасу, он је изгубио битку за живот. Календер и Дивчић ухапшени су у понедјељак увече и превезени у Бањалуку. Обојица се доводе у везу са убиством Миличевића, али у полицији не желе да прецизирају на који начин.

- С. Д. и А. К. сумњичимо да су као дио групе учествовали у убиству С. М. Они ће бити предати у надлежност Републичког тужилаштва на даље поступање. Више детаља не можемо да кажемо - саопштено је из Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Извор близак истрази је казао да се не може рећи да ли су Дивчић и Календер директно учествовали у извршењу убиства.

- За сада смо дошли до доказа који указују да су умијешани у злочин, те да су са Миличевићем имали одређене неријешене односе - рекао је извор близак истрази.

Обојица осумњичених су одраније познати полицији, а Дивчић је власник диско-клуба “Бакус” у Источном Сарајеву. Као и убијени Миличевић, Дивчић је био близак пријатељ са Ђорђем Ждралом, који је осуђен на 20 година затвора због убиства Љубише Савића званог Маузер, те члановима његове криминалне групе. Раније се доводио у везу са крађама возила и другим кривичним дјелима.

Календер је осуђиван у сарајевском Кантоналном суду на двије године затвора као члан криминалне групе која се бавила шверцом наркотика. Код те групе сарајевска полиција је 2010. године пронашла и заплијенила 6,6 килограма хероина и 36 килограма парацетамола, који се користи за мијешање те дроге.

Убица је Миличевића чекао у хаустору испред његове зграде у Добробосанској улици. Чим је он изашао из аутомобила којим се довезао убица му је пришао  слеђа и испалио хитац у њега. Он је пао покошен и тада је у њега злочинац испалио још неколико хитаца, те побјегао. Миличевић се враћао из своје кафане “Родео” која је удаљена око два километра.

Злочин је из даљине видјело неколико мјештана, а како сазнајемо све је снимљено и камерама видео-надзора са зграде.

Очевици су испричали да је убица на себи имао црвени дукс и црну мајицу те да је Миличевићу пришао слеђа и пуцао му из близине. Након тога побјегао је кроз пролазе међу зградама и изгубио му се сваки траг.

Истрагу овог злочина  води Републичко тужилаштво и Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова  Републике Српске.

Комшија

Рањеном Синиши Миличевићу међу првима је пришао комшија Видо Б. који је рекао да је у вријеме убиства сједио у стану одмах изнад мјеста злочина.

- Чуо сам четири хица који су испаљени веома брзо један за другим. Истрчао сам на балкон и видио  комшију Синишу Миличевића како лежи на тротоару. У чарапама сам стрчао из стана на улицу како би му покушао помоћи. Чим сам му пришао, видио сам да крвави испод плећке и да је жив, али тешко дише. Позвао сам и Хитну помоћ и полицију - испричао је Видо Б.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана