Виду Сладојевићу пет и по година робије за пљачке

nezavisne.com
Виду Сладојевићу пет и по година робије за пљачке

Бањалука - Вид Сладојевић Вицко (30) из Мркоњић Града осуђен је у петак у бањалучком Окружном суду на пет и по година робије за четири разбојништва, током којих је пријетећи ножем у бањалучким продавницама отео око 2.180 КМ.

Пресудом је обавезан да врати украдени новац те да плати судске трошкове, на шта је рекао да му је потребно два мјесеца да те паре пронађе.

Неколико дана раније признао је да је починио четири разбојништва која су му стављена на терет.

Он је на почеку суђења казао да признаје све наводе оптужнице и да се каје за оно што је урадио.

Оптужница, по којој је осуђен, теретила га је да је 2016. и 2017. године пријетећи ножем опљачкао продавнице "Валентино", "Бокић" и два пута продавницу "Шери".

Прву пљачку, по оптужници, извео је 9. октобра 2016, када је упао у продавницу "Шери" у бањалучкој Улици Симе Матавуља и затражио допуну и цигарете. Када се радница сагнула, затражио је новац рекавши да ће је заклати и пријетећи рукама кренуо ка њој. Она је из страха пала, разбојник је отворио ладицу, узео 143 КМ и побјегао.

Само 12 дана након овог разбојништва ишао је у другу пљачку, када је на његовој мети била продавница "Бокић" у Улици Василија Острошког, одакле је украо 650 КМ.

Затим је 25. фебруара 2017. године опељешио продавницу "Валентино" у Улици Тромеђа, гдје је радници ставио нож под грло, те из касе узео 1.193 КМ и побјегао. Посљедњу пљачку починио је 29. априла прошле године, када је други пут упао у продавницу "Шери", радници пришао с леђа и држећи нож ухватио је за врат тражећи новац, да би украо 200 КМ.

Сладојевићев адвокат Невенка Митровић раније је напоменула да он прије није осуђиван.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана