Вељачић о крађи 110.000 КМ: Имао сам намјеру да купим стан у Бањалуци

nezavisne.com
Вељачић о крађи 110.000 КМ: Имао сам намјеру да купим стан у Бањалуци

Бањалука - Тих 110.000 марака, које су ми у понедјељак украдене у башти кафића у Бањалуци, намијенио сам за куповину стана у граду на Врбасу, али паре нису битне, нека је жива глава, рекао је за “Независне” Салко Вељачић, привредник из Велике Кладуше, који је бањалучкој полицији пријавио да је опљачкан.

Он каже да је власник фирме која се, уз остало, бави и техничким прегледом, хомологацијом и осигурањем возила, те да је у Бањалуку у понедјељак дошао како би поправио ауто.

“Нека је жива глава, најважније да ми ништа није било. Ја добро живим, приватник сам, имам све у животу. Имао сам намјеру да купим стан у Бањалуци, али сад ипак то нећу радити. Тог дана довезао сам БМЊ на сервис у Бањалуку. Понио сам паре да имам уз себе. Нисам ни слутио да ћу без њих остати”, прича Вељачић.

По његовим ријечима, могуће је да га је неко пратио.

“Не знам, то ће полиција утврдити. Могло се свашта десити, могао је лопов пуцати, могао ме је сатрати и отети ми торбу. Овако, узео је торбу са столице. Мени је само жао докумената, и ништа више! Отишла ми је возачка, лична карта, хрватски и наш пасош”, рекао је Вељачић за “Независне”.

Полиција је покренула истрагу након што је шездесетчетворогодишњи Салко Вељачић из Велике Кладуше устврдио да му је јуче, у сред дана, у центру Бањалуке украдено 110.000 марака.

Пријавио је да га је, док је јуче око 13.25 часова сједио у башти кафића “Мр. Блацк” у склопу бањалучког хотела Босна, покрао маскирани лопов. Крадљивац му је, како је устврдио, пришао и отео му торбу пуну пара.

У том кафићу сазнајемо да је увиђај обављан дуже вријеме, те да је све то вријеме особоље држано на дистанци.

“Нисмо могли прилазити док је ту била полиција, да не ометамо истрагу”, каже извор “Независних”, којег смо јуче срели у кафућу.

“Независне” сазнају да башта кафића није покривена видео-надзором, али на околним објектима има више камера. Из полиције кажу да се истрага наставља.

“На лицу мјеста извршен је увиђај, а тачна штета ће бити накнадно утврђена. О свему је обавијештен дежурни тужилац”, казали су из бањалучке полиције.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана