Велика полицијска акција на више локација, има ухапшених

Агенције
Велика полицијска акција на више локација, има ухапшених

Мостар - Од раних јутарњих сати, на подручју Мостара, Груда и Ширкоког Бријега, полицијски службеници Федералне управе полиције (ФУП), уз асистенцију припадника МУП-а ХНК и ЗХК, по налогу тужиоца из Посебног одјељења за организовани криминал, привредни криминал и корупцију, врше претресе објеката и возила на укупно седам локација а ухапшено је укупно шест особа.

Активности се врше на укупно седам локација, које су повезане са више особа осумњичених за кривична дјела организованог криминала, кријумчарења и неовлаштеног промета акцизних производа.

На терену се налази истражилац Тужилаштва БиХ, који координише активности полицијских службеника.

Осумњичене особе које су мета претреса под истрагом су због кривичних дјела организованог криминала из чланка 250. КЗ БиХ, кријумчарења из чланка 214. КЗ БиХ и неовлаштеног промета акцизних производа из чланка 210а. КЗ БиХ.

Током истраге прикупљени су докази да се осумњичени дуже вријеме баве кријумчарењем и недозвољеним прометом дувана, цигарета и дуванских прерађевина.

Приликом претреса, откривена је и заплијењена већа количина резаног дувана, дувана спремног за резање, цигарета без акцизних маркица, као и неколико машина за резање дувана.

Осумњичени ће бити предати поступајућем тужиоцу, који ће након испитивања осумњичених донијети одлуку о даљим активностима у предмету.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана