Украо “шкоду” којом се убица Дамира Остојића довезао на сачекушу

Небојша Томашевић
Украо “шкоду” којом се убица Дамира Остојића довезао на сачекушу

Бањалука – Ауто-мафијаш Срећко Трифковић из Пала осумњичен је за учешће у ликвидацији Дамира Остојића Шијана у Бањалуци, односно за крађу возила које је користио убица, сазнаје “Глас Српске”.

Против њега је Министарство унутрашњих послова Републике Српске поднијело  допуну извјештаја Републичком тужилаштву којим га терети за тешко убиство, покушај убиства и крађу возила. Трифковић је притворен због сумње да је учествовао и у убиству сарајевских полицајца Адиса Шеховића и Давора Вујиновића.

Незванично сазнајемо да полиција терети Трифковића да је организовао и учествовао у крађи “шкоде октавије” коју је користио убица  у Бањалуци. Он није означен као директни извршилац убиства, али се претпоставља да је неко ко са тим злочином има везе од њега наручио крађу аутомобила. Заједно с Трифковићем у крађи су учествовали његови суграђани Паљани Милош Обрадов и Стефан Самарџија.

- Шкода је украдена у ноћи између 26. и 27. јула 2018. године у Сарајеву, а власништво је држављанина Њемачке Д. А. из Минхена. Аутомобил је скриван све до 5. септембра када се и десио злочин - казао је извор близак истрази.

Према његовим ријечима Обрадов је неколико мјесеци прије ликвидације Остојића “шкоду октавија” превезао из Сарајева до Травника.  Након тога, како сазнајемо, возило је непосредно прије злочина превезено у Бањалуку и у превозу је учествовао Самараџија којег републичко тужилаштво терети  да је поменутим аутом довезао и одвезао убицу на мјесто злочина.

Трифковићев адвокат Тања Савић изјавила је да не може да коментарише нову пријаву против њеног клијента и да је за њу чула из медија.

Остојић је усмрћен 5. септембра прошле године недалеко од своје куће у Бањалуци када је убица на његов џип “ренџ ровер” испалио 15 хитаца у Козарској улици. Тад је повријеђена његова супруга Сандра Јошић (40) која  је задобила више прострелних рана. Убица је припремио сачекушу и из аутоматске пушке испалио рафал ка Остојићевом ауту када је успорио да скрене према кући у улици Душка Трифуновића. Након тога је  кроз шибље побјегао према улици Боланог Дојчина гдје га је вјероватно чекао саучесник, односно, како се претпоставља Самарџија који га је одатле одвезао. Аутомобил је послије убиства пронађен запаљен у Пискавици код Бањалуке.

Истрага

Током истраге убиства Дамира Остојића полиција је испитала више од 100 особа међу којима је већина с “подебљим полицијским досијеом”. Постоје приче да  ово убиство има везе са обрачуном криминалних група у регији, а сумња да иза злочина стоји “шкаљарски клан”  из Црне Горе. Срећко Трифковић, Милош Обрадов и Стефан Самарџија који су до сада једини пријављени тужилаштву због овог случаја познати су по бројним кривичним дјелима, крађама возила.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана