Ukradenim autom se zabio u patrolu u Krivači kod Bileće

Nevena Bunić
Ukradenim autom se zabio u patrolu u Krivači kod Bileće

Bileća - Državljanin Srbije Srđan Bugarski (25) uhapšen je nakon što je ukradenim automobilom udario u vozilo policijske patrole koja je pokušala da ga zaustavi u Krivači kod Bileće, a pri tom je udario i u kamion na putu.

Policiji u Bileći u ponedjeljak naveče je dojavljeno da se prema ovoj opštini kreće “pežo 407” koji je ukraden u Stocu, nakon čega su alarmirane policijske patrole. Kada su ga uočili, policajci su na krivini pokušali da ga zaustave.

- Bugarski, koji je bio za volanom ukradenog “pežoa”, se oglušio na upozorenja i krenuo direktno na njih. Policajac koji je držao znak “stop” je uspio da se skloni, a lopov je automobilom udario u policijsko vozilo, kao i u kamion “skanija” koji se preusmjeravao. Od siline udara policijsko vozilo se odbilo i udarilo u parkirani džip “folksvagen tuareg” - rekao je izbor blizak istrazi.

U ovim sudarima, srećom, niko nije povrijeđen, a državljaninu Srbije su stavljene lisice na ruke. On je nakon hapšenja predat u nadležnost Okružnog tužilaštva u Trebinju, gdje je za njega predložen jednomjesečni pritvor.

Sličan scenario desio se prije dvije sedmice u Livnu gdje je K. M. (25) ukrao parkirani BMW. Policiji u ovom gradu prijavljeno je da se ukradeni automobil kreće u Zagrebačkoj ulici, gdje ga je sačekala patrola. Bez obzira na upozorenja da se zaustavi, dvadesetpetogodišnjak to nije želio da učini te je udario u policijsku “škodu” i pri tom lakše povrijedio policajca. Nakon toga, K. M. je pobjegao, a uhapšen je sljedećeg dana.

Danijel Davidović (18) i Željan Simić (19) iz Dervente pali su krajem prošle godine kada su uhapšeni zbog sumnje da su ukrali “pasat” i njime udarili i teško povrijedili policajca koji je pokušao da ih zaustavi u Gornjim Kolibama. Oni su prethodno ukrali automobil u Derventi, da bi zatim krenuli do Broda. Policija je organizovala sačekušu za lopove u ove dvije opštine. Međutim, kradljivci su imali manju saobraćajnu nesreću u Brodu, nakon čega su odlučili da se vrate u Derventu. U Gornjim Kolibama već ih je čekala patrola. Policajac  N. Đ. je pokušao da ih zaustavi, međutim, Davidović je udario policajca i produžio. Ipak, nisu daleko odmakli jer su udarili u betonski stub i tu se zaustavili. Davidović je zbog pokušaja ubistva policajca i krađe auta osuđen na sedam godina i tri mjeseca robije, a  Simić na kaznu od 3.000 KM zbog učešća u krađi vozila.

Kazna

U Policijskoj upravi Trebinje saopštili su, navodeći inicijale, da Bugarskog terete za sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje.

Za ovo krivično djelo predviđena je kazna od šest mjeseci do tri godine zatvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana