Украденим аутом се забио у патролу у Кривачи код Билеће

Невена Бунић
Украденим аутом се забио у патролу у Кривачи код Билеће

Билећа - Држављанин Србије Срђан Бугарски (25) ухапшен је након што је украденим аутомобилом ударио у возило полицијске патроле која је покушала да га заустави у Кривачи код Билеће, а при том је ударио и у камион на путу.

Полицији у Билећи у понедјељак навече је дојављено да се према овој општини креће “пежо 407” који је украден у Стоцу, након чега су алармиране полицијске патроле. Када су га уочили, полицајци су на кривини покушали да га зауставе.

- Бугарски, који је био за воланом украденог “пежоа”, се оглушио на упозорења и кренуо директно на њих. Полицајац који је држао знак “стоп” је успио да се склони, а лопов је аутомобилом ударио у полицијско возило, као и у камион “сканија” који се преусмјеравао. Од силине удара полицијско возило се одбило и ударило у паркирани џип “фолксваген туарег” - рекао је избор близак истрази.

У овим сударима, срећом, нико није повријеђен, а држављанину Србије су стављене лисице на руке. Он је након хапшења предат у надлежност Окружног тужилаштва у Требињу, гдје је за њега предложен једномјесечни притвор.

Сличан сценарио десио се прије двије седмице у Ливну гдје је К. М. (25) украо паркирани BMW. Полицији у овом граду пријављено је да се украдени аутомобил креће у Загребачкој улици, гдје га је сачекала патрола. Без обзира на упозорења да се заустави, двадесетпетогодишњак то није желио да учини те је ударио у полицијску “шкоду” и при том лакше повриједио полицајца. Након тога, К. М. је побјегао, а ухапшен је сљедећег дана.

Данијел Давидовић (18) и Жељан Симић (19) из Дервенте пали су крајем прошле године када су ухапшени због сумње да су украли “пасат” и њиме ударили и тешко повриједили полицајца који је покушао да их заустави у Горњим Колибама. Они су претходно украли аутомобил у Дервенти, да би затим кренули до Брода. Полиција је организовала сачекушу за лопове у ове двије општине. Међутим, крадљивци су имали мању саобраћајну несрећу у Броду, након чега су одлучили да се врате у Дервенту. У Горњим Колибама већ их је чекала патрола. Полицајац  Н. Ђ. је покушао да их заустави, међутим, Давидовић је ударио полицајца и продужио. Ипак, нису далеко одмакли јер су ударили у бетонски стуб и ту се зауставили. Давидовић је због покушаја убиства полицајца и крађе аута осуђен на седам година и три мјесеца робије, а  Симић на казну од 3.000 КМ због учешћа у крађи возила.

Казна

У Полицијској управи Требиње саопштили су, наводећи иницијале, да Бугарског терете за спречавање службеног лица у вршењу службене радње.

За ово кривично дјело предвиђена је казна од шест мјесеци до три године затвора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана