Ухапшени у акцији СИПА у Рогатици предати МУП-у КС

N1
Ухапшени у акцији СИПА у Рогатици предати МУП-у КС

Сарајево - Двије особе ухапшене у акцији СИПА у Рогатици предате су у надлежност Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево.

Ове информације потврђене су телевизији “Н1”.

У заједничкој акцији неколико бх. полицијских агенција, синоћ су у Рогатици ухапшене три особе, од којих су двије криминалистички обрађене у Агенцији за истраге и заштиту (СИПА), док је једна особа пуштена на слободу.

Како поменута телевизија незванично сазнаје, приликом претраге на Сокоцу уочено је и црно возило ренџ ровер. Исто возило с истим украденим таблицама примијећено је у Сарајеву на дан убиства два припадника МУП-а КС крајем прошле седмице и касно синоћ је превезено у круг СИПА.

Такође незванично, једна о двије ухапшене особе већ раније је била хапшена у оквиру акције “Волан”.

Акција “Волан” је највећа досадашња истрага у Босни и Херцеговини усмјерена против аутомафијаша. У јулу прошле године државно тужилаштво саопштило је да је у сарадњи са полицијским агенцијама успјело да 'разбије' четири организоване криминалне групе које се сумњиче за крађе аутомобила на подручју Кантона Сарајево, Тузланског, те Херцеговачко-неретванског и Западно-херцеговачког кантона још од 2011. године.

Готово годину након првих хапшења у акцији “Волан” подигнута је оптужница против 27 особа које долазе из оба бх. ентитета. Терете се да су наоружани и маскирани крађе извршавали специјалистичким алатом и прибором, уз употребу радио-станице подешене на полицијске фреквенције како би пратили кретања полиције. Украдена возила, више од 200, скривана су углавном на подручју Сарајева, Лукавице, Пала, Сокоца, а од власника возила касније је изнуђаван откуп.

Оптужени су се на рочиштима пред Судом БиХ у августу изјаснили да нису криви.

Подсјећамо, сарајевски полицајци Адис Шеховић (43) и Давор Вујиновић (46) убијени су у петак, 26. октобра у сарајевском насељу Алипашино поље када су током редовне опходње наишли на особе које су покушавале да украду аутомобил голф.

Нападач, или више њих, на Шеховића и Вујиновића су без икаквог упозорења пуцали из аутоматске пушке при чему је Шеховић убијен на мјесту а Вујиновић је усљед тешких повреда умро у болници.

(Н1)

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана